Μόνιμο μνημείο θα αναγερθεί στην Αδελαΐδα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

375

Στο πλαίσιο του Εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, το Ίδρυμα Ελληνικών Σπουδών της Νότιας Αυστραλίας μέσω της δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Gr2021 καλεί όλους τους πολιτιστικούς φορείς αλλά και ιδιώτες που θέλουν να συμμετάσχουν στον εορτασμό να στείλουν τις προτάσεις τους στο media@gr2021.com.au  ώστε να συμπεριληφθούν στη σχετική ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.gr2021.com.au

Επίσης ανακοινώνει τις παρακάτω δράσεις και εκδηλώσεις:

Τα αποκαλυπτήρια μόνιμου μνημείου σε παροικιακή εκδήλωση στις 25 Μαρτίου 2021 προς τιμήν όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας. Το μνημείο θα στηθεί στο Rose Street Thebarton, μεταξύ του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου και του Κολλεγίου Αγίου Γεωργίου στο Thebarton.

Την καθιέρωση του εικαστικού διαγωνισμού του Κολλεγίου Αγίου Γεωργίου St George College Biennial Art Prize βραβεία συνολικού υψους 11.000 δολαρίων και θέμα  για το 2021 «Επανάσταση- Ποια η σημασία της Ανεξαρτησίας ανά τον κόσμο». Τα έργα γλυπτικής και ζωγραφικής σε καμβά και χαρτί θα εαξιολογηθούν από μία επιτροπή διακεκριμένων καλλιτεχνών και κριτικών τέχνης. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 21 Ιουλίου με την ευκαιρία της έναρξης της έκθεσης για το κοινό στη Γκαλερί του Κολλεγίου Αγίου Γεωργίου. Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες Gr2021.com.au και www.sgc.sa.edu.au στις 15 Οκτωβρίου 2020. Τα έργα θα διατίθενται προς πώληση.

Επίσκεψη των Ευζώνων για τον εορτασμό ANZAC Day (εάν το επιτρέπουν οι περιορισμοί της πανδημίας)

Μια φωτογραφική έκθεση Bourdo Photography και προβολές που προβάλουν χρονικά το Πνεύμα των Ευζώνων, τέλη Απριλίου.

Μια σειρά διαλέξεων συμπεριλαμβανομένης και της διάλεξης του Δρ. Γιώργου Φραζή για μαθητές όλων των ηλικιών στις 27 Μαϊου 2021.

Παρουσίαση βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς ή με ελληνική θεματολογία τον Ιούνιο του 2021.

Παροικιακοί και μη οργανισμοί καλούνται να προωθήσουν τις εκδηλώσεις του για τον Εορτασμό της Επανάστασης του 1821 στην ιστοσελίδα Gr2021.com.au ή στο facebook @Gr2021. Μπορείτε να γραφτείτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ώστε να λαμβάνετε ανακοινώσεις, νέα και προσκλήσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Connie Kosti τηλεφωνικά στο 0428190800 ή  ηλεκτρονικά στο media@gr2021.com.au

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ