Αντιπλημμυρικά έργα και έργα οδικής ασφάλειας στη Μεσσηνία

113

Έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που εκτελείται στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών.

Το έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά βελτιωτικές παρεμβάσεις  στην εθνική οδό.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διευθέτησης των ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Τερψιθέας, υλοποιούνται τώρα αντίστοιχες εργασίες λίγο πριν τα Φιλιατρά. Ειδικότερα, αξιοποιώντας την απαλλοτριωμένη ζώνη στο σημείο αυτό, υλοποιούνται έργα διευθέτησης των ομβρίων και ασφαλτοστρώσεων με βελτίωση των κλίσεων σε δύο επικίνδυνες στροφές, λίγο πριν τα Φιλιατρά.

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς ο αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα και αποστραγγιστικές τάφρους σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί του ρέματος Τζάνε, καθώς και του ρέματος Λιγίδι στην Αρσινόη, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ρέματος Βαρυμπόμπη στην περιοχή Καρτερολίου. Η συγκεκριμένη θεωρείται από τις πιο δύσκολες παρεμβάσεις λόγω της ανάπτυξης έντονης βλάστησης και του γεγονότος ότι για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει καθαρισμοί.

Χθες, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν και οι εργασίες καθαρισμού στο ρέμα της Καρυάς στην περιοχή Ριζόμυλου, ενώ συνεχίζονται οι καθαρισμοί σε αποστραγγιστικές τάφρους του ΓΟΕΒ στην κάτω ζώνη.

Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επούλωσης λάκκων και οι καθαρισμοί των τεχνικών έργων στους οδικούς άξονες Μεσσήνη – Λάμπαινα, Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και Λάμπαινα – Ελληνοεκκλησιά.