Αναστολή στην έκδοση οικοδομικών αδειών

143

Αναστολή για 4 χρόνια στην έκδοση οικοδομικών αδειών στην παράκαμψη Γιάλοβας

Με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αναστέλλεται για 4 χρόνια η έκδοση οικοδομικών αδειών για την ανέγερση κτηρίων και εκτέλεση οικοδομικών εργασιών εντός της ζώνης διέλευσης της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος και συγκεκριμένα στο τµήµα της παράκαµψης της Γιάλοβας.

 “Το εν λόγω τµήµα πρόκειται να προωθηθεί για κατασκευή, καθώς είναι ώριμο για ένταξη σε χρηµατοδοτικό πρόγραµµα και η κατασκευή του είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος” σημειώνεται στη σχετική απόφαση, η οποία αναφέρει τα εξής:        “Αποφασίζουμε την αναστολή έκδοσης οικοδοµικών αδειών για ανέγερση κτισμάτων και εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στην ζώνη διέλευσης της οδού για τέσσερα (4) έτη, κατ’ εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 3 του Π.Δ. 209/1998 «Λήψη µέτρων για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας», στο οδικό τµήµα «Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος: Τµήµα Παράκαμψη Γιάλοβας».

Η ζώνη διέλευσης της οδού περιλαμβάνει την αρτηρία και το παράπλευρο οδικό δίκτυο, τους κόμβους και λοιπά απαιτούμενα έργα, όπως αποτυπώνονται στην προμελέτη οδοποΐας”.