3.400 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις 

103

Έρχονται 3.400 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις το αμέσως προσεχές διάστημα με κυβερνητική απόφαση, για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες, ειδικά κατά την τεταμένη αυτή περίοδο με την Τουρκία να κλιμακώνει τις επιθέσεις και να την εμπρηστική ρητορική.
Λίγες μόλις εβδομάδες μετά από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η πρόσληψη επαγγελματιών που θα στελεχώσουν Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για 1600 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) και 1000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης(ΟΒΑ).

Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται άμεσα και μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί με τους νέους επαγγελματίες των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση των επιτελείων.
Ήδη και οι τρεις κλάδοι έχουν ενημερώσει αναλυτικά για τις ανάγκες τους με την πλειονότητα όσων προσληφθούν να ενισχύουν τον Στρατό Ξηράς-λόγω μεγέθους και αναγκών-και να ακολουθούν το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία.
Σημειώνεται ότι εδώ και δέκα χρόνια έχουν γίνει ελάχιστες προσλήψεις με αποτέλεσμα το μόνιμο δυναμικό και στους τρεις κλάδους και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες να είναι ολοένα και πιο γερασμένο.
Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και η απόφαση για αύξηση εισακτέων στις παραγωγικές σχολές και των τριών κλάδων από τον επόμενο χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές, από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Συνοριοφύλακες σε Έβρο, Ροδόπη, Καβάλα

Την πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων που θα υπηρετήσουν στη Βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Από το σύνολο των νέων συνοριοφυλάκων, οι 600 θα τοποθετηθούν στον Έβρο, 100 στη Ροδόπη και 100 στην Καβάλα έτσι ώστε να συγκροτηθεί μία δεύτερη γραμμή άμυνας στα σύνορα. Η πρόσληψή τους θα γίνει μέσα  στους επόμενους μήνες, ώστε να εκπαιδευτούν και την άνοιξη του 2021 να τοποθετηθούν στις νέες μονάδες τους.