130.000.000 ευρώ από το “Αντώνης Τρίτσης” για δήμους και Περιφέρειες για «έξυπνες πόλεις»

163

Νέα πρόσκληση στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, με τίτλο “Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης, που απευθύνεται σε δήμους και Περιφέρειες, ανέρχεται σε 130.000.000 ευρώ

Απώτερος σκοπός της εν λόγω πρόσκλησης -η οποία υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Ψηφιακή Σύγκλιση” για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-, είναι,

α) η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των εργαλείων της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών και

β) η ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας με τη χρήση της τεχνολογίας που σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των δήμων και Περιφερειών της χώρας. Παράλληλα προωθείται η κοινωνική, οικονομική και πολιτική ένταξη των δημοτών χωρίς διακρίσεις, ενισχύοντας τη συμμετοχική δημοκρατία και την ανοιχτή διακυβέρνηση στη λήψη των αποφάσεων.

Ως έναρξη υποβολής των αιτημάτων ένταξης ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της εν λόγω πρόσκλησης (ΑΤ08 smart cities) και ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31 Μαρτίου 2021.

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση και το υποστηρικτικό υλικό έχουν ήδη αναρτηθεί στην σχετική  ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (https://eyde.ypes.gr/).

Την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ.