Το ΚΚΕ θα οργανώσει εμφύλιο αν γίνει πόλεμος με την Τουρκία. Ερώτημα προς Μητσοτάκη Γεννηματά και ψηφοφόρους συστημικών κομμάτων

318

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -προ 10ετίας- αποφάσισε να τεθούν εκτός πολιτικού πλαισίου τα Κομμουνιστικά και Ναζιστικά κόμματα, χαρακτηρίζοντάς τα ως “εγκληματικά κόμματα”, στην Ελλάδα, τα συστημικά κόμματα το έκαναν γαργάρα, ως προς το ΚΚΕ. Μάλιστα, ο Γραμματέας του ΚΚΕ Θεόδωρος Κουτσούμπας, έλαβε και σχετική διαβεβαίωση από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ότι δεν θα υπάρξει καμία συνέπεια.

Όταν ο περί κομμάτων νόμος, του Ελληνικού κοινοβουλίου απαίτησε από τα κόμματα δήλωση νομιμοφροσύνης προς το ισχύον Σύνταγμα και Πολίτευμα της χώρας, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, τα συστημικά κόμματα το έκαναν γαργάρα, ως προς το ΚΚΕ. Το δε κόμμα του Φλωράκη, της Παπαρήγα και του Κουτσούμπα, ουδέποτε συμμορφώθηκε προς την σχετική διάταξη.

Όταν ο νόμος για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων έθεσε ως προϋπόθεση την αποκάλυψη των πηγών χρηματοδότησης, το ΚΚΕ δήλωσε δημόσια πως δεν θα συμμορφωθεί και δεν συμμορφώθηκε. Τα συστημικά κόμματα το έκαναν γαργάρα, ως προς το ΚΚΕ, μέχρι και πρόσφατα, οπότε του επιβλήθηκε ένα αστείου ύψους οικονομικό πρόστιμο.

Και να πούμε πως τα ανεχόμαστε και τα καταπίνουμε όλα αυτά.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Την προγραμματική του δέσμευση όμως ότι «Θα οδηγήσει και πάλι την Ελλάδα σε εμφύλιο, όταν βρει ευκαιρία σε καιρό πολέμου για απόκρουση εισβολέως», δεν μπορούμε ούτε να την ξεχνάμε ούτε και να την αποκρύπτουμε. Πολύ δε περισσότερο, να την νομιμοποιούμε.

Εις απόδειξη του ισχυρισμού, σας προτείνω να διαβάσετε την σχετική παράγραφο του προγράμματος του ΚΚΕ, όπου αναφέρει: «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας –είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο– το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής-λαϊκής πάλης, με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης…».  

Ας τα θυμούνται αυτά οι Δικαστές του Αρείου Πάγου όταν θα έρθει η ώρα επικαιροποίησης του δικαιώματος συμμετοχής του κόμματος της προδοσίας και του εγκλήματος (όπως το αποκαλούσε ο Γεώργιος Παπανδρέου). Εκτός και αν μέχρι τότε, το ΚΚΕ κάνει την αυτοκριτική του, απολογηθεί ενώπιον του Ελληνικού Λαού, ζητήσει συγνώμη για όσα δεινά προκάλεσε, αποκηρύξει το εγκληματικό παρελθόν και τις προδοτικές αποφάσεις των εκάστοτε ηγετών και στελεχών του, τροποποιήσει το πρόγραμμά του και βεβαίως συμμορφωθεί προς τις επιταγές του νόμου και του Συντάγματος.

Και βέβαια, ας τα πληροφορηθούν και ας μην τα λησμονούν οι ψηφοφόροι των συστημικών κομμάτων που ανέχονται την πολιτική και νομική ασυλία που έχει παραχωρηθεί σ’ αυτό το ιδεολογικά καταδικασμένο κόμμα. Μια ασυλία που τους δόθηκε μόνο και μόνο για να χρησιμοποιούν το ίδιο ως φερετζέ δημοκρατικότητας και τα οργανωμένα παρωπιδοφόρα μέλη του ως παρακρατικούς φύλακες των βουλευτών τους, κάθε φορά που ο Λαός σκιρτά και ξεσηκώνεται διεκδικώντας το δικαίωμα στην Ελπίδα και σε ένα Ελεύθερο Μέλλον.

ΠΗΓΗ: https://koinosparanomastis.blogspot.com/2020/10/blog-post_0.html#more