Το «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», προφανώς, ο Δήμαρχος Επιδαύρου δεν το γνωρίζει. Ούτε ποιος είπε το ΟΧΙ το έμαθε ποτέ

546
Τάσος Χρόνης

σχόλιο του Νικηφόρου Λυκίδη

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ανέφερε στο μήνυμά του μία ρήση του Πιττακού το Μυτιληναίου (650-570 π.Χ.), ενός εκ των 7 σοφών της Αρχαίας Ελλάδας: “Είναι έργο των σοφών να προβλέψουν τη συμφορά πριν έρθει. Είναι έργο των γενναίων να αντιμετωπίσουν τη συμφορά όταν έρθει.”

Μια ρήση που ο ίδιος δεν φαίνεται να την έχει κάνει βίωμα στην δημόσια συμπεριφορά του. Με το μήνυμά του, παρέβλεψε το πρώτο μέρος της ρήσης του Πιττακού τον οποίο σωστά θαυμάζει. Το παραθέτω και πάλι: “Είναι έργο των σοφών να προβλέψουν τη συμφορά πριν έρθει».

Θα έπρεπε λοιπόν ο Δήμαρχος (και δυστυχώς δεν είναι μόνον αυτός) να θυμηθεί και να αναφέρει τιμητικά εκείνον που προέβλεψε τη συμφορά η οποία ερχόταν και προετοίμασε την Ελλάδα και τους Έλληνες για να την αντιμετωπίσουν… Τον Ιωάννη Μεταξά!

Ιωάννης Μεταξάς

Τον Κυβερνήτη που ένωσε τους Έλληνες… που τους έκανε να πιστέψουν στις δυνατότητές τους… που εξόπλισε τον στρατό… που οργάνωσε τη μυστική επιστράτευση η οποία επέτρεψε την αντεπίθεση της Πίνδου… που θωράκισε την οικονομία ώστε να αντιμετωπίσει ακόμα και ένα πόλεμο… που εργάσθηκε στο διπλωματικό πεδίο μέχρι σημείου να πραγματοποιεί εξαγωγές γεωργικών προϊόντων στην Γερμανία την ίδια στιγμή που κατατρόπωνε τους Ιταλούς και τους έριχνε στη θάλασσα… που… που… που…

Παραθέτω ολόκληρο το μήνυμα του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη

“Είναι έργο των σοφών να προβλέψουν τη συμφορά πριν έρθει. Είναι έργο των γενναίων να αντιμετωπίσουν τη συμφορά όταν έρθει” (Πιττακός ο Μυτιληναίος (650-570 π.Χ.), εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδας.

“Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Τιμή και δόξα σε αυτή τη γενιά των ανθρώπων που έμαθε να μάχεται και η καθημερινότητα της ήταν ένας συνεχής πόλεμος!

Και του χρόνου με την Τιμή που τους πρέπει!”

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου

Τάσος Χρόνης