Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 ανακοινώνεται η απόφαση για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής

153
Η απόφαση εκδίδεται υπό την πίεση δηλώσεων των κομμάτων και διαδηλώσεων των γνωστών ομάδων

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, στις 11 το πρωί, το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, εκτός απροόπτου, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί και βαρύνουν το κόμμα, τους βουλευτές και ένα πλήθος στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Ανεξαρτήτως της ετυμηγορίας, το δικαστικό μέρος της υπόθεσης, που έχει διαρκέσει περισσότερο από 5 χρόνια, δεν θα κλείσει εδώ. Θα προχωρήσει και σε δεύτερο βαθμό κρίσης που αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμη.

Παρουσιάζει όμως ενδιαφέρον το γεγονός ότι από την απόφαση θα εξαρτηθεί η συνέχεια και η στρατηγική του νέου κόμματος που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την “βελούδινη” αποχώρησή του από την Χρυσή Αυγή.

Όπως τονίζουν έγκυροι γνώστες των διαδικασιών, «οι προσδοκίες οπαδών του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου για απόδοση των, περίπου, 8.000.000  ευρώ που έχουν παρακρατηθεί στα ταμεία της Βουλής ενόψει του χαρακτηρισμού ή όχι του κόμματος ως εγκληματικής οργάνωσης, δεν θα επαληθευτούν ακόμη και αν η απόφαση δεν χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Θα υπάρξει εισαγγελική έφεση και το θέμα θα παραπεμφθεί εις τας καλένδας του χρόνου».

Για να έχετε πλήρη ενημέρωση διαβάστε:

* Η δολοφονία Φύσσα και η καθοριστική κίνηση Δένδια. Πως στοιχειοθετούν την Χρυσή Αυγή ως “εγκληματική οργάνωση οργάνωση” ΕΔΩ

** Το παραπεμπτικό βούλευμα και η διαφωνία του εισηγητή για τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως “εγκληματικής οργάνωσης” ΕΔΩ/

*** Η ταυτότητα της δίκης της Χρυσής Αυγής. Κατηγορούμενοι, Δικαστές, Κομβικές ημερομηνίες ΕΔΩ

**** Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για την κατηγορία της “Εγκληματικής Οργάνωσης” που προκάλεσε αντιδράσεις ΕΔΩ