“Σύντροφε Θανάση Πετράκο” ξυπνήσατε αργά…. η αυτοδιοίκηση εάλω και μάλιστα με τη συνενοχή σας

191

γράφει ο Χάρης Μιχαλακόπουλος*

Διάβασα με προσοχή την εισήγηση του Περιφερειακού Σύμβουλου Θανάση Πετράκου (Μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Λ.Α.Ε και τέως Βουλευτή Σύριζα Μεσσηνίας) με τίτλο  «ΟΧΙ ΣΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ»

Θανάσης Πετράκος

Ο αυτοδιοικητικός άντρας Θανάσης Πετράκος, ανακάλυψε την Αμερική, 18 μήνες μετά τις εκλογές του Μαΐου 2019.

Ξαφνικά ανακάλυψε «…μεγάλη απαξίωση των θεσμών της Αυτοδιοίκησης, μεγάλη υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης σε όλα τα επίπεδα, από το Κοινοτικό Συμβούλιο μέχρι το Περιφερειακό και μεγάλη πραξικοπηματική ακύρωση της λαϊκής βούλησης και των αποτελεσμάτων των εκλογών της 26 ης Μαΐου του 2019…».

Επίσης ξαφνικά ανακάλυψε ότι «…η Δημοκρατία μπαίνει στο απόσπασμα και το Ανώτατο Αιρετό όργανο υποβαθμίζεται πλήρως και στην ουσία καταργείται στη πράξη ουδείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να βάλει κανένα κομματικό καθήκον πάνω από τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία. Ουδείς μπορεί να κλείνει τα μάτια ότι ζούμε το τέλος των αιρετών συλλογικών οργάνων και την επιστροφή στις εποχές «του Ενός Ανδρός Αρχή. Όταν όμως η εξουσία δρα αντισυνταγματικά και καταπατά τη Δημοκρατία και ακυρώνει τη Λαϊκή κυριαρχία, το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος το άρθρο 120 ορίζει ότι η τήρηση του Συντάγματος είναι υποχρέωση και καθήκον των πολιτών…»

Λέει πολλά ο Θανάσης Πετράκος στην εισήγησή του αυτή, περί Αυτοδιοίκησης και τα πιο πολλά από αυτά που λέει είναι ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ… όμως είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω στον αριστερό κ. Πετράκο τα εξής:

Χάρης Μιχαλακόπουλος

Α) Όλες αυτές οι στρεβλώσεις, τα νομοθετικά και κοινωνικά πραξικοπήματα έχουν υπογραφή ενός “γενίτσαρου” του κομμουνισμού και της αριστεράς. Του νυν Υπουργού του Κυρ. Μητσοτάκη, και τέως “συντρόφου” του, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Β) Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει “σπουδάσει” στα νιάτα του, τις καλύτερες ολοκληρωτικές -Σταλινικές μεθόδους και απλά τώρα τις κάνει πράξη με μεγάλη ευκολία και φυσικά με «πλάτη» της Κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη.

Γ) Το εκλογικό σύστημα, που όλοι οι αυτοδιοικητικοί γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι θα  ΔΙΑΛΥΣΕΙ την Αυτοδιοίκηση, το θεσμοθέτησαν τα “συντρόφια” του και ο ίδιος είτε συμμετείχε είτε μούγκωσε, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανά πολιτικά στελέχη, σε οποιοδήποτε αιρετό βαθμό. Ήξεραν τη μεγάλη σφαλιάρα που έρχεται στις εκλογές (όλων των βαθμίδων), μετά το ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ και αφού συνολικά είχε καταρρεύσει το ψεύτικο προσωπείο του “κοινωνικού” ΣΥΡΙΖΑ, της “πρώτης (και τελευταίας εύχομαι) φοράς Αριστερά”.

Ο βασιλιάς (αριστερά) είχε μείνει γυμνός, με μοναδικά εξαπτέρυγα κάθε είδους μπαχαλάκια, άθεο, μισέλληνα, λαθρομετανάστη, κλπ μειονότητες, στο πλευρό του. Η κοινωνία παραδόθηκε από την “πρώτη φορά Αριστερά”, στα χέρια των μπαχαλάκηδων, των ΜΚΟ και των ΛΟΑΤ (LGBT) καθώς η αριστεία, οι “νοικοκυραίοι”, οι λέξεις-έννοιες Πατρίδα/Έθνος και καθετί φυσιολογικό, παραδόθηκε στη πυρά των Ιεροεξεταστών αριστερών και ακροαριστερών αφηγημάτων (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ΛΑΕ κλπ συγγενείς).

Τάκη Θεοδωρικάκος

Δ) Όλα αυτά που λέει ο ίδιος τώρα, με καθυστέρηση 18 μηνών, τα έχω επισημάνει έχοντας αρθρογραφήσει επανειλημμένα και λεπτομερώς, λίγες ημέρες μόνο μετά το πέρας των εκλογών, όταν η ΝΔ είπε ξεκάθαρα ότι «θα βρεθεί τρόπος να διοικηθούν οι Δήμοι (για τις Περιφέρειες δεν την ένοιαζε πολύ γιατί νίκησε στις 12 από τις 13)».

Το Δίκτυο Αυτοδιοικητικών ομοίως το έχει κάνει σημαία και το λέει σε όλη την Ελλάδα, όπου έχει φωνή μέσα σε Κοινοτικά- Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια και όχι μόνο. Ουδείς από εσάς, τους “προοδευτικούς”, είδαμε να συμπλέει μαζί μας και ουδείς από εσάς αφυπνίστηκε όταν ήταν νωρίς (με τα πρώτα αντισυνταγματικά νομοθετήματα και εντέλλεσθε του τέως συντρόφου σας). Προφανώς ντρεπόσασταν τότε, γιατί μιλούσε κάποιος “σύντροφος” ή προσδοκούσατε ακόμα σε “συναλλαγές” ή απλά η κομματίλα σας έχει χτυπήσει μεδούλι και δεν μπορείτε να συμφωνείτε με Ελληνικές-Πατριωτικές-Εθνικές φωνές.

Έρχεστε σήμερα, με 18 μήνες καθυστέρηση, κάνοντας ακριβή και πλήρη αντιγραφή στις διαπιστώσεις μας να καλέσετε την αυτοδιοίκηση σε “ξεσηκωμό”. Αποδεικνύεται ότι εκείνο που σας ενδιαφέρει είναι μόνο να φαίνεστε εσείς μπροστά και όχι η ανεξαρτησία και η λειτουργικότητα της αυτοδιοίκησης. Πολύ δε περισσότερο όταν οι σωστές προτάσεις προέρχονται από στελέχη με πατριωτικό πρόσημο που δεν προσκυνούν κόμματα και δη αριστερά.

* Ο Χάρης Μιχαλακόπουλος

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ”

Μέλος του Πανελληνίου “Δικτύου Αυτοδιοικητικών”