ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ  Αντιστεκόμαστε στους αποδομητές της Ελληνικής μας ιστορίας (φωτός και βίντεο)

161

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΙΛΑΕΤΗΣ»: Με επιτυχία η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Πολιορκία και Άλωση του Λάλα” (φωτός και βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πύργο η πρώτη παρουσίαση της ταινίας-ντοκιμαντέρ, με θέμα την «Πολιορκία και την Άλωση του Λάλα».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2020 και το παρών έδωσαν εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ηλεία. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠ και τον Δήμο Πύργου και έχει ως θέμα  τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Μάιο και τον Ιούνιο του 1821 στην περιοχή του οροπεδίου Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Την ταινία σκηνοθέτησε ο κ. Ιωάννης Μουτσούλας, σε σενάριο και αφήγηση του κ. Γεωργίου Κουρκούτα, καθηγητή φιλολόγου.

 

ΣΟΦΙΑ ΔΟΥΣΗ

Την όλη εκδήλωση συντόνισαν ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γεώργιος Κουρκούτας και το μέλος του κ. Σοφία Δούση, ενώ στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Λάμπρος μίλησε για την επιτυχή ως τώρα δράση και παρέμβαση του Συλλόγου στην ανάδειξη της Ιστορίας του τόπου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις πολλές και σκοτεινές προσπάθειες αποδόμησης της Ελληνικής Ιστορίας από κάποιους, που θέλουν Λαούς χωρίς Ιστορική μνήμη.

 

Θεόδωρος Λάμπρος:

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

«Αντιστεκόμαστε στους αποδομητές της Ελληνικής μας ιστορίας»

Δείτε video και διαβάστε τα πάντα για την εκδήλωση εδώ