Συγνώμη Ήρωα

178
Ο Ήρωας του πολέμου του '40. Συνταγματάρχης Γκίκας Τρίπο, παρελαύνων

του Τάκης Δακογλου

Ήρωα Συνταγματάρχα Γκίκα Τρίπο που πολέμησες για μας και για την Εθνική μας αξιοπρέπεια, και μας γέμιζες την ψυχή με μεγαλείο όσο ζούσες, όταν σε βλέπαμε να παρελαύνεις χωρίς αληθινά πόδια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θέλουμε να σου ζητήσουμε συγνώμη γιατί φέτος δεν θα τιμήσουμε την ημέρα του “ΟΧΙ” και της μνήμης όλων των συντελεστών του έπους του 40-41.

Κάποιοι εξουσιαστές το αποφάσισαν για λόγους δικούς τους και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε.

Στην θέση της εθνικής παρέλασης, όμως, επέτρεψαν να κάνουν πορεία οι Πακιστανοί που ζούνε στην Ελλάδα και είναι δηλωμένοι εχθροί μας και ίσως βρουν την ευκαιρία να εμφανισθούν και τίποτα παρδαλοί που τα τελευταία χρόνια διεκδικούν με πείσμα τις δικές τους παρελάσεις έναντι των εθνικών.

Συγνώμη Ήρωα, φρουρέ των αξιών της πατρίδας που δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Μας έχουν αποδυναμώσει.

Μπορούμε όμως να σκεφτόμαστε, ακόμα, άρα είναι δυνατόν να υπάρξει, κάποτε, αφύπνιση.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Το κείμενο είχε αναρτηθεί από χθες, 27 Οκτωβρίου, με προγραμματισμό να εμφανισθεί σήμερα 28η Οκτωβρίου. Πριν λίγη ώρα μάθαμε ότι η παρέλαση των Πακιστανών ματαιώθηκε. Προσοχή, η ματαίωση επήλθε λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της παρέλασης των Πακιστανών, λόγω δημοσίευσης του ΦΕΚ που απαγόρευε τις μηχανοκίνητες παρελάσεις που είχαν αναγγελθεί να γίνουν ανά την Ελλάδα. Αντιθέτως, οι επίσημες παρελάσεις ανά την Ελλάδα, είχαν ματαιωθεί πριν από ένα μήνα με αναγγελία του Κυρ. Μητσοτάκη.