Στη μάχη για τον COVID -19 με Διαγνωστικά rapid test και Δομές προσωρινής απομόνωσης ασυμπτωματικών αστέγων, ο Δήμος Άργους Μυκηνών

138

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Άργους και τo Κ.Υ Άργους (οδός Δαναού) προχωρούν στη διενέργεια αυξημένου αριθμού διαγνωστικών rapid test για τον COVID-19.

Τα test θα γίνονται στοχευμένα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και κυρίως των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Για τον σκοπό αυτό, σε όλες τις δομές του Δήμου Άργους Μυκηνών θα διατεθούν rapid test (τεστ ταχείας ανίχνευσης) με σκοπό την δυνατότητα αύξησης των ελέγχων, που θα γίνονται με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΟΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, διαμέσου του ιατρού και Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πρότεινε ήδη στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Άργους την ανάπτυξη δομών προσωρινής απομόνωσης για άστεγους καθώς και για πολίτες που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό αλλά δεν χρήζουν νοσηλείας. Στις δομές αυτές θα εφαρμόζονται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και αξιοπρεπούς διαμονής. Με τον τρόπο αυτό σε περίπτωση κρούσματος θα περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τέλος, προωθείται η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Άργους Μυκηνών, από το λοιμοξιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου  Άργους για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας όπως και την δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασης και ενημέρωσης των αρμόδιων αρχών σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.