Πρόεδρος Βουλής, Βουλευτής και Δικηγόρος εμπλέκονται σε ένα σύστημα πώλησης χρυσών διαβατηρίων…

Στο νέο δημοσίευμα επονομαζόμενο  The Cyprus Papers Undercover, δημοσιογράφοι του Al Jazeera υποδύονται δυνητικούς επενδυτές στην προσπάθεια να «αποκαλύψουν» πώς οι υψηλότερες πολιτικές τάξεις της χώρας είναι πρόθυμες να βοηθήσουν και να υπονομεύσουν τους καταδικασμένους εγκληματίες να αποκτήσουν κυπριακή ιθαγένεια, παρέχοντας στον εγκληματία πρόσβαση στις εσωτερικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταξίδια χωρίς βίζα.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έρχεται δύο μήνες μετά τη δημοσίευση της Ερευνητικής Μονάδας του Al Jazeera, The Cyprus Papers,  που αφορούσε διαρροή 1.400 εγγράφων «που δείχνουν ότι η Κύπρος δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τους δικούς της νόμους και επέτρεψε στους καταδικασθέντες εγκληματίες και φυγάδες να αποκτήσουν την ιθαγένεια της»

Το δημοσίευμα επαναλαμβάνει ότι η κυπριακή υπηκοότητα μπορεί να αποκτηθεί σε όποιον επενδύει τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα, συχνά μέσω επενδύσεων σε ακίνητα.

Σημειώνει ότι από το 2013, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα διαβατηρίων, η χώρα έχει κερδίσει περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια ευρώ (8 δισεκατομμύρια δολάρια). Το ποσό χρησιμοποιείται για να διατηρηθεί, όπως αποκαλεί το Πρακτορείο του Κατάρ, «η αποτυχημένη οικονομία του έθνους».

Αν και νόμιμο, το πρόγραμμα επικρίνεται τακτικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΜΚΟ κατά της διαφθοράς, λέγοντας ότι διευκόλυνε τη νομιμοποίηση εσόδων από κλοπές από τη Ρωσία και όχι μόνο

 Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ  

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν