Γράφει η Θέκλα Μεταξά….ερευνήτρια-αστρολόγος

Εδώ και αρκετό καιρό, συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2020, αναφέρομαι στις επικίνδυνες και δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, και που ερμηνεύονται αν μελετήσουμε τις περίεργες σχέσεις ανάμεσα σε διάφορους πλανήτες. Μια από αυτές τις σχέσεις, ίσως η πιο επικίνδυνη, είναι η παρουσία του Πλούτωνα και του Κρόνου στο ζώδιο του Αιγόκερου. Ενίοτε δε συμμετέχει και ο Δίας, ή και άλλοι πλανήτες. Είναι αυτό που έχω ονομάσει «Κρόνια κυριαρχία».

Μια σύνοδος ή μια άλλη οποιαδήποτε πλανητική σχέση ανάμεσα σ’ αυτούς τους δυο πλανήτες, σηματοδοτεί αναπόφευκτες και σκληρές καταστάσεις, σε συνδυασμό πάντα με το ζώδιο πάνω στο οποίο θα βρίσκονται, με τις εκλείψεις, και με τις σχέσεις και των υπόλοιπων πλανητών μεταξύ τους.

Μια σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα χρειάζεται περίπου 33 έως 38 χρόνια για να επαναληφθεί. Και κάθε φορά που συμβαίνει, η εποχή χαρακτηρίζεται από πολύ σοβαρά και σημαντικά γεγονότα, που επηρεάζουν μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων.

Στην νεότερη Ιστορία της Πατρίδας μας, έχουμε δοκιμάσει αρκετές φορές την πικρή γεύση τέτοιων συνόδων Κρόνου – Πλούτωνα. Μια τέτοια σύνοδος ήταν εκείνη του 1818-1821, που έγινε στο ζώδιο των Ιχθύων, και έδειχνε τις προετοιμασίες και τις αποφάσεις, τις ζυμώσεις και τις μυστικές διαβουλεύσεις, που οδήγησαν στην επανάσταση.

Τριάντα χρόνια μετά, το 1851-1852, έγινε μια νέα σύνοδος αυτών των πλανητών, στο ζώδιο του Ταύρου. Ήταν μια εποχή, που η πτωχευμένη Ελλάδα προσπαθούσε να ορθοποδήσει, και έτσι, όπως και σήμερα, βρέθηκε κάτω από την επιρροή ξένων δυνάμεων.

Άλλη μια σημαντική σύνοδος ήταν εκείνη του 1881-1882, και πάλι στο ζώδιο του Ταύρου,  όπου η Ελλάδα φαινομενικά βρισκόταν σε μια περίοδο ευημερίας, με εξωτερικές επιτυχίες και δομικές αλλαγές στο εσωτερικό, τις οποίες πλήρωσε ο λαός με βαριά φορολογία.

Και φτάνουμε στα θρυλικά γεγονότα του 1914-1915, με σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα στο ζώδιο των Διδύμων και μετά του Καρκίνου, όπου η Ελλάδα ανέκτησε τα παλαιά της εδάφη, τόσο της Μακεδονίας, όσο και της Κρήτης και της Ηπείρου. Όμως, η χαρά αυτή μετετράπη σε πίκρα και θρήνο, όταν λίγα χρόνια μετά, ακολούθησε η τραγωδία της Μ. Ασίας, τα αιματηρά γεγονότα, και η απώλεια των πανάρχαιων κτίσεων της Ελλάδας.

1946-1947, σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα στο ζώδιο του Λέοντα. Αγώνας για κυριαρχία. Η Ελλάδα μάτωσε από έναν εμφύλιο σπαραγμό, όπου τα θύματα ήταν περισσότερα από εκείνα του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της Γερμανικής κατοχής.

Όλοι θυμόμαστε τις κοσμοϊστορικές αλλαγές που έφερε η εποχή μεταξύ 1981 και 1983, με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, και την αλλαγή τρόπου σκέψης και λειτουργίας. Ήταν η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα στο ζώδιο του Ζυγού. Τα παλιά τζάκια καταργήθηκαν και νέα πιο αριστερόστροφα τζάκια δημιουργήθηκαν. Ήταν η εποχή που τα μεγάλα πολυκαταστήματα κάηκαν, και αντικαταστάθηκαν με πολυεθνικά.

Την τωρινή σύνοδο τη βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να τη βιώνουμε για αρκετό χρόνο ακόμα. Το δηλητήριο θα συνεχίσει να σκορπίζεται στη γη, οι αδικίες, οι παγίδες, η παραποίηση της αλήθειας, οι άδικες απαγορεύσεις, οι μυστικές συνεννοήσεις και οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης. Βρισκόμαστε μέσα στη δύνη αναγκαστικών αλλαγών, αλλά δεν παύουμε να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί ο «από μηχανής θεός» να δώσει κάποια λύση, εφ’ όσον οι «πτωχοί των πνεύματι» στις μέρες μας, αποτελούν την πλειοψηφία.

 

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Συγκροτείται Δημοτικό Τοπικό Συμβούλιο Νέων 

Ο Δήμος Βέλου Βόχας επιδιώκει με τη φωνή της νέας γενιάς να ενισχύσει τη συμμετοχή…

% μέρες πρίν

Η 16η Πανελλήνια Χορωδιακή Συνάντηση είναι γεγονός

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» διοργανώνει την 16η Πανελλήνια Χορωδιακή Συνάντηση το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024 στην…

% μέρες πρίν

Ο Διομήδης Άργους κατά της Νορβηγικής Arendal, στη Ν. Κίο

Αύριο Σάββατο 23 και μεθαύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 18.00 στο Κλειστό γυμναστήριο Νέας Κίου, ο…

% μέρες πρίν

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Η Ορθόδοξη Θεολογία στον 21ο αιώνα

Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ. ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» διοργανώνει η Θεολογική Σχολή του Εθνικού…

% μέρες πρίν