Πάτρα: Νύχτα… κυνηγητού ΕΛ.ΑΣ και νεολαίας

108

Η ΕΛ.ΑΣ. καθάριζε, οι νέοι άλλαζαν στέκι – Γέμισαν ξανά οι σκάλες της πόλης καθώς τους έδιωξαν από Αγίου Νικολάου και πλημμύρισαν τις σκάλες της Πατρέως

Την αποφυγή συνωστισμού σε κεντρικά σημεία της Πάτρας όπως τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου και της Πατρέων προσπάθησε και πέτυχε η ΕΛ.ΑΣ. χθες το βράδυ, 17 Οκτωβρίου 2020, με μεγάλη επιχείρηση.

Με το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 12 τα μεσάνυχτα, πλήθος νεολαίων ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης για να συνεχίσει τη διασκέδασή του σε κάποιο από τα γνωστά στέκια. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατεί το αδιαχώρητο σε αρκετά σημεία της Πάτρας, να μην τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και την αστυνομία να επεμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις.

Μόλις οι αστυνομικοί έδιωχναν τους νέους από το ένα σημείο, αυτοί πήγαιναν σε άλλο. Το “κυνηγητό” συνεχίστηκε για αρκετή ώρα.

Η εικόνα όλη την ημέρα στο κέντρο της Πάτρας είναι άκρως ανησυχητική. Κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες. Ελάχιστοι φορούσαν μάσκες παρ’ ότι κινούνταν μέσα σε πολύ κόσμο και υπήρχε συνωστισμός.

«Αυτή η χαλαρότητα είναι πολύ προβληματική» επισήμανε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Το περίεργο είναι δε ότι οι πολίτες έδειχναν να μην πτοούνται από την παρουσία των μεικτών κλιμακίων αστυνομικών και της υπηρεσίας δημόσιας υγείας που έκαναν ελέγχους στο κέντρο της Πάτρας. Πέρασαν από την πλατεία Γεωργίου και συνέχισαν τους ελέγχους για μάσκα και εφαρμογή των μέτρων σε Ρήγα Φεραίου, Αγ. Νικολάου, πλατεία Ολγας, κ.ά.

ΠΗΓΗ: pelop.gr