Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια-αστρολόγος….

Ξεκινάμε από τις 7 Οκτωβρίου , και παρακολουθούμε τις ενδιαφέρουσες περιπλανήσεις της Σελήνης μέσα στο μήνα Οκτώβριο.

Στις 7 Οκτωβρίου, στις 02.50 π.μ. η Σελήνη συναντάει το βασιλικό αστέρι Αλντεμπαράν, στο μάτι του αστερισμού του Ταύρου. Ο αστερισμός του Ταύρου συμβολίζει τον Ταύρο στον οποίον μεταμορφώθηκε ο Ζευς, προκειμένου να ξελογιάσει την Ευρώπη την οποία είχε ερωτευτεί.

Το αστέρι μαζί με τη Σελήνη, θα βρεθούν στον 10ο οίκο της εξουσίας, και στη θέση αυτή, δίνουν εύνοια στις εμπορικές, θρησκευτικές, και δημόσιες υποθέσεις, αλλά η εύνοια αυτή διαρκεί λίγο, και ακολουθεί το χάος και η καταστροφή, με πιθανότητες βίαιου θανάτου. Η Σελήνη πλησιάζει προς τον Βόρειο Δεσμό. Εκπληρώνεται έτσι ένα πεπρωμένο.

Στις 13 Οκτωβρίου, στις 03.00 π.μ., η Σελήνη θα βρίσκεται στον Ωροσκόπο, μαζί με το αστέρι Βασιλίσκος (Regulus). O Bασιλίσκος είναι ένα ακόμα  βασιλικό αστέρι, και βρίσκεται στην καρδιά του αστερισμού του Λέοντα. Όταν είναι μαζί με τη Σελήνη, φέρνει αρχικά επιτυχίες και δόξες, αλλά αργότερα τα οφέλη εξαφανίζονται, και μένει η βία, τα προβλήματα και οι ασθένειες. Την ίδια στιγμή, ο Άρης προχωράει για να πραγματοποιήσει απόλυτη αντίθεση με τον Ήλιο.

Η αντίθεση των δυο πύρινων πλανητών, του Άρη και του Ήλιου, ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα, 14 Οκτωβρίου, στη 01.00 π.μ. Η Γη θα νιώσει την πύρινη διαμάχη.

Στις 22 Οκτωβρίου, στις 08.00μ.μ., θα βρούμε τη Σελήνη στις 19 μοίρες του Αιγόκερου, σε σύνοδο με τον Δία, και πάνω στο ίδιο ζώδιο με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο, όλους στον 9ο οίκο.

Στις 23 Οκτωβρίου, στις 07.00 π.μ. η Σελήνη θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο, μέσα στον 4ο οίκο, τον οίκο της Πατρίδας. Ο Ήλιος θα βρίσκεται στην 1η μοίρα του Σκορπιού, και ο Ερμής που ήδη θα είναι ανάδρομος, θα κινδυνεύει να καεί από τον Ήλιο.

Στις 25 Οκτωβρίου, στις 05.00 μ.μ. ο ανάδρομος Ερμής θα βρεθεί για λίγο στην προνομιακή θέση που λέγεται Καζίμι, δηλαδή, στην καρδιά του Ήλιου, όπου βρίσκει προστασία, και προσωρινή δύναμη.

Στις 29 Οκτωβρίου, στις 08.15 μ.μ., η Σελήνη θα βρίσκεται σε συζυγία με τον Άρη, στις 16ο του Κριού. Μια καυτή ανάσα από το εξωτερικό, είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητη.

Ο μήνας τελειώνει με μια Πανσέληνο. 31 Οκτωβρίου, στις 04.50 μ.μ. μια Πανσέληνος στις 08ο του Ταύρου, βαδίζει πλάι – πλάι με τον απρόοπτο Ουρανό.

Αυτό το μήνα θα νιώσουμε την καυτή ανάσα των δύο πύρινων πλανητών, του Άρη και του Ήλιου που θα βρεθούν σε αντίθεση. Θα αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα που θα προέρχονται από το εξωτερικό, με απαγορεύσεις, εντολές, μετανάστευση, συγκρούσεις. Τα προβλήματα της νεολαίας και των σπουδών τελειωμό δεν θα έχουν. Το ίδιο και οι απαγορεύσεις σε σχέση με την καθημερινότητα μας. Θερμές καταστάσεις και αδικίες θα καταδυναστεύουν τη ζωή μας, ενώ το ψέμα και η παραπληροφόρηση θα κυριαρχούν παντού.

Όλα αυτά που μας φέρνει ο Οκτώβριος δεν σημαίνει ότι θα γίνουν αμέσως. Θα γίνουν όμως. Σύντομα. Όταν οι ουρανοί αποφασίσουν. Και μας αφήνει ένα δίδαγμα λίγο πριν φύγει. « Πολεμήστε τον εχθρό με τα δικά του όπλα.» Το πώς, ο καθένας θα το καταλάβει μόνος του.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν