Μάριος Αναστασόπουλος. Το «αύριο» της κολύμβησης σε ένα Νομό χωρίς κολυμβητήριο

490

Το αφιέρωμα σε αυτό το μικρό πρωταθλητή και στην οικογένειά του επιβάλλεται, γιατί καθημερινά κάνουν 200 χιλιόμετρα, στο χειρότερο δρόμο της Ελλάδας, το δρόμο-φονιά Πύργος-Πάτρα, .

Επιβάλλεται δε διπλά, γιατί είναι ένας μαθητής του 20 και γιατί είναι παιδί βιοπαλαιστών και όχι γόνος οικογενείας χωρίς οικονομική ανάγκη.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Επιβάλλεται επίσης γιατί ο Πύργος Ηλείας ΔΕΝ έχει κολυμβητήριο πάνω από μια δεκαετία, λόγω ανικανότητας των πολιτικών αρχών και γιατί η Αμαλιάδα συχνά-πυκνά δεν μπορεί να λειτουργήσει το δικό της κολυμβητήριο.

Μάριος Αναστασόπουλος! Ένας αθλητής, ο οποίος αποτελεί αυτή τη στιγμή, ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ηλεία σε επίπεδο κολύμβησης, ένας πολύ ανερχόμενος κολυμβητής στο ελεύθερο στιλ, δεύτερος στην Ελλάδα στα 400μ. και τρίτος στα 200μ. Ο αθλητής του Επειού, ο οποίος νίκησε φέτος τη λογική, κάνοντας τη διαδρομή Πύργος-Πάτρα, κάτι σαν από το σπίτι του στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ-ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Αυτή η καθημερινή μετάβασή του στην Πάτρα, ήταν ο μοναδικός τρόπος να δουλέψει όπως έπρεπε, ώστε να μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστικός απέναντι στους κορυφαίους της χώρας στην ηλικία του. Και τα κατάφερε, ανεβαίνοντας στο βάθρο, έχοντας χάσει για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου, την πρώτη θέση.

Διαβάστε περισσότερα για αυτόν τον αθλητή και την Οδύσσεια του ΕΔΩ

Να συμπληρώσουμε ότι ο Μάριος είναι μικρότερης ηλικίας από τις κατηγορίες που αγωνίζεται.