Κανονικά θα γίνουν οι δοξολογίες για την 28η. Όπισθεν ολοταχώς από την Κυβέρνηση, μετά τη κατακραυγή (ύποπτη η σιωπή της Ι.Σ.)

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να «διορθώσει» την εγκύκλιο για τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ. Ήταν μια απόφαση που πραγματικά ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και χαρακτηρίστηκε ως «ύποπτη» και μονομερής. Φυσικά δεν θα μπορούσε να εξηγήσει πως ανέχεται πορείες δεκάδων χιλιάδων σαρδελοποιημένων φωνακλάδων σε Αθήνα-Πειραιά-Θεσσαλονίκη και αλλού, και είναι πάντα Βασιλικότερη του Βασιλέως όταν είναι Εθνικές Εορτές. Άσχημη εντύπωση δε έχει προκαλέσει στη πλειοψηφία των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών η στάση της Ι.Σ. καθόλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, αργά το βράδυ χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, την ερχόμενη Τετάρτη, θα τελεστούν κανονικά οι κατά τόπους δοξολογίες.

Στο ίδιο πλαίσιο -που διέπεται από τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού covid 19- θα γίνουν και καταθέσεις στεφανιών, όπως και εκφώνηση πανηγυρικού, χωρίς παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης ωστόσο. Προφανώς το κλίμα είναι «βαρύ» για δημόσιες παρουσίες Κυβερνητικών….

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν