Θύματα των μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19 ο “Παλαμήδειος Άθλος” και ο “Μαραθώνιος του Ναυπλίου”. Ακύρωση των διοργανώσεων του 2020. Ελπίδες για το 2021

109
Μαραθώνιος Άθλος. Ελπίδες για επανάληψη το 2021

Οι οδηγίες της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, οδήγησαν στην ακύρωση των μεγάλων συμμετοχικών διοργανώσεων του Ναυπλίου το 2020 “Παλαμήδειος Άθλος” και “Μαραθώνιος του Ναυπλίου”.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργανωτική Επιτροπή «τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν δεν επιτρέπουν να διατηρηθεί το μήνυμα των αγώνων που εδώ και πολλά χρόνια όλοι μαζί (συμμετέχοντες, δρομείς, επισκέπτες, εθελοντές και εργαζόμενοι) δημιουργήσαμε. Ο “Μαραθώνιος Ναυπλίου” και ο “Παλαμήδειος Άθλος”, τα μεγαλύτερα δρομικά συμμετοχικά γεγονότα της Πελοποννήσου και από τα μεγαλύτερα της χώρας μας, είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού και αυτό επιθυμούμε να παραμείνει».

Στην ίδια ανακοίνωση, η Οργανωτική Επιτροπή υπενθυμίζει ότι «Ο “Μαραθώνιος Ναυπλίου” και ο “Παλαμήδειος Άθλος”, είναι από τα μοναδικά εκείνα αθλητικά γεγονότα που συνδυάζουν τον τουριστικό προορισμό με την υγεία της άσκησης, τον αθλητισμό (με την συμμετοχή προσβάσιμη σε όλους), τον κοινωνικό χαρακτήρα με την οικονομική προσφορά, την εκπαιδευτική διαδικασία με την δια βίου άσκηση και την προστασία του περιβάλλοντος και τέλος την ανάδειξη των πολιτιστικών και ιστορικών αγαθών του τόπου μας. Είναι ο αθλητισμός της συμμετοχής για όλους, για την οικογένεια, είναι ο αθλητισμός χωρίς ανταγωνισμό στον οποίο όλοι είναι νικητές».

Αιτιολογώντας την απόφαση, αναφέρουν: «Η επιτυχία μια τέτοιας αθλητικής, συμμετοχικής εκδήλωσης με έντονο κοινωνικό πρόσημο εξαρτάται από πλήθος παραγόντων. Ως εκ τούτου προχωρήσαμε στην απόφαση της ακύρωσης των Διοργανώσεων, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να υποβαθμιστεί η εμπειρία των δρομέων και των δημοτών, όταν μάλιστα ο πήχης της Διοργάνωσης τέθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο κατά την διεξαγωγή της τα προηγούμενα χρόνια».

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και της Οργανωτικής Επιτροπής, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, είναι «το 2021 κάτω από διαφορετικές – καλύτερες υγειονομικά συνθήκες, παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Εθνικής μας ανεξαρτησίας να διοργανώσουμε και πάλι με τα υψηλά στάνταρ τις εκδηλώσεις του Ναυπλίου».

Όλο το υλικό της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Ναυπλίου που είναι στην κατοχή της Οργανωτικής Επιτροπής θα μοιραστεί ΔΩΡΕΑΝ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων. Για όλους τους συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο Ναυπλίου που η εγγραφή τους παραμένει ενεργή, η εγγραφή θα ισχύει κανονικά για τη διοργάνωση του 2021.

Στο Βίντεο Βράβευσης Ναύπλιο – ΠΣΑΤ μπορείτε να δείτε την ετήσια εκδήλωση απονομής των βραβείων του ΠΣΑΤ τον Δεκέμβριο του 2019 κατά την οποία βραβεύτηκε ο Δήμος Ναυπλιέων στην ενότητα:  «Αθλητικός Τουρισμός και τοπική αυτοδιοίκηση».