Ελάτε στην θέση τους…

116

Από το FB του Τάκης Δακογλου

Είναι μόνοι, παραπεταμένοι σε γηροκομεία της δεκάρας.

Τα καλά γηροκομεία κοστίζουν και έτσι οι άπονοι γόνοι ακουμπάνε τους γεννήτορές τους στα φτηνιάρικα, δήθεν λόγω δυσκολιών, στην ουσία γιατί θέλουν να μην είναι μαζί τους οι «σιχαμένοι γέροι» που τους εμποδίζουν να ζήσουν την ζωή τους με πλήρη ελευθερία.

Τάκης Δάκογλου

Εκεί, τους ξεχνάνε στο έλεος των γηροκόμων που δεν έχουν και πάρα πολλή διάθεση να τους φροντίσουν όπως πρέπει γιατί ενδιαφέρονται μόνο για τον μισθό και τις υπερωρίες τους και τίποτα πάρα πάνω. Σκέτη ρουτίνα, δηλαδή.

Αυτοί οι γηροκόμοι, μεταξύ άλλων, υποτίθεται ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και πρόληψης που ισχύουν για κάθε γηροκομείο αλλά δεν το κάνουν με αγάπη και επαγγελματική ευσυνειδησία.

Είναι οι μόνοι που έρχονται σε επαφή με τους γέροντες λόγω πανδημίας. Άρα είναι οι μόνοι που ευθύνονται για τους δεκάδες θανάτους γερόντων που προσβλήθηκαν από COVID-19, αφού οι συγγενείς που έτσι και αλλιώς δεν έρχονταν, τώρα βρήκαν μία άριστη δικαιολογία να μην πατούν το πόδι τους εκεί.

Έτσι οι γηροκόμοι, ζουν τις ζωές τους, διασκεδάζουν όταν έχουν την ευκαιρία και μεταφέρουν τον ιό στους γέροντες που στα καλά καθούμενα προσβάλλονται, καταρρέουν, μεταφέρονται στα νοσοκομεία, διασωληνώνονται και αποθνήσκουν κατά δεκάδες κάθε εβδομάδα.

Ελάτε για λίγο στην θέση του γέροντα που μεταφέρεται άρον – άρον βραδιάτικα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου διασωληνώνεται.

Βάλτε λίγο με το μυαλό σας, τον φόβο που νιώθει ο γέροντας εκείνη την στιγμή και το άγχος του που μπορεί (πιθανότατα) να μην ξαναδεί τα παιδιά του.

Γιατί, βλέπετε, αυτός τα αγαπάει τα παιδιά του. Τα παιδιά δεν τον αγαπάνε.

Αυτή την κοινωνία φτιάξαμε. Καλά να πάθουμε.