Εκτός Πολιτικής Ορθότητας (Σχόλια από το διαδίκτυο της 8-10-2020)

224
  1. Παραδίδουμε κοιτίδες του Ελληνισμού
Θωμάς Διδασκάλου

Είμαστε η μοναδική τετρατετμημένη χώρα στoν κόσμο!!!

Βόρειος Ήπειρος – Νότιος Ήπειρος

Βόρειος Κύπρος – Νότιος Κύπρος

Ανατολική Θράκη – Δυτική Θράκη

Μετά την απαράδεκτη «Συνθήκη των Πρεσπών»

Βόρειος Μακεδονία – Νότιος Μακεδονία

Και όπως φαίνεται πάμε και για πέμπτη κατάτμηση

Ανατολικό Αιγαίο – Δυτικό Αιγαίο.

Πολλά μαγειρέματα βλέπω και δεν μ’ αρέσει.

Θωμάς Δασκάλου

  1. Τα ζώα και οι Εκπαιδευτικοί
Τάσος Χατζηαναστασίου

Η χτεσινή παγκόσμια ημέρα των ζώων, μοιάζει σαν προοίμιο της σημερινής παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών. Γιατί ο εκπαιδευτικός πρέπει να διαθέτει υπομονή γαϊδουριού, ευστροφία αλεπούς, μνήμη ελέφαντα, ματιά γερακιού, σβελτάδα αιλουροειδούς, περιστροφή λαιμού κουκουβάγιας, καρδιά λιονταριού, πείσμα μουλαριού. Ακόμη, να κάνει δουλειά μυρμηγκιού, να ‘ ναι ξεφτέρι και γάτα, αλλά αγαθός σαν αρνί, μα στο καθήκον σκυλί, με φωνή αηδονιού. Να μην γκαρίζει ούτε να χάσκει σα χάνος και να πηγαίνει την ύλη χελώνα ούτε να τρέχει σα λαγός.

Πάνω απ’ όλα όμως να κάνει τα παιδιά να πετάξουν ψηλά σαν αετόπουλα με τα δικά τους τα φτερά!

Καλή δύναμη και φέτος συμπληρώνω και υγεία, σαν ταύροι(!) να’ χουμε, να είμαστε περδίκια!!!

Τάσος Χατζηαναστασίου

  1. Υπογεννητικότητα, Τροχαία και Κυβέρνηση
Δημήτριος Μπουγιώτης

Εθνική κυβέρνηση θα ναι αυτή που θα μιλήσει ειλικρινά για την υπογεννητικότητα. Θα αναδείξει το μείζον πρόβλημα των τροχαίων. Θα βάλει υποχρεωτική εκμάθηση οδικής παιδείας στα σχολεία. Ο προσομοιωτής δεν θα ναι η ώρα του παιδιού αλλά μηνιαία εργασία με βαθμολόγηση. Θα αναθέσει μαθήματα οδήγησης παντός καιρού τόπου και χρόνου, με μέσα μεταφοράς, από κατά τόπους εκπαιδευτές σχολών οδήγησης ώστε στα 18 του η νέα/νέος να είναι πλήρως ενημερωμένος για επιπτώσεις παραβάσεων, για αντιξοότητες που πρόκειται να συναντήσει, αλλά και υψηλά καταρτισμένος για την ορθή οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών.

Dimitrios Bougiotis

  1. Συνταγή ζωής
Ελένη Γκρίτζαλη

….η ΖΩΗ δεν ορίζεται από τα χρόνια που πέρασαν/πέρασα, αλλά το «πώς έζησα» αυτά τα χρόνια!! -έχω φίλους σε πολλά μα πολλά μέρη του Κόσμου, ερωτεύτηκα, αγάπησα/αγαπήθηκα, δεν πούλησα ιδέες/φίλους, γλέντησα/χόρεψα και θα είμαι extrem for ever…

Dublin-boy…. ζήσε δυνατά, ξόδευε, κάνε αυτό που λέει η καρδιά σου, πάντα αύριο είναι μια άλλη μέρα (όσα παίρνει ο άνεμος) -σου εύχομαι την τελευταία παράγραφο του παρακάτω παραμυθιού!

Ο κότσυφας λίγο οργισμένος από τα λόγια του σκουληκιού και πριν εκπνεύσει του λέει: «Άκουσέ με σκουλήκι… Εγώ πέταξα, είδα… έζησα… Εσύ τί έκανες;… Μια ζωή εδώ στο χώμα ακίνητο και φοβισμένο. Σκουλήκι μια ζωή…». Σε λίγο ο κότσυφας ξεψύχησε και έβαλε σε σκέψεις το σκουλήκι… Μια ζωή σκουλήκι…». 

Elena Grintzali

  1. Μια ματιά στο μέλλον που έρχεται
Νίκος Μπογονικολός

 

Έρχεται η εξουσία των αλγορίθμων.

Λίγοι θα είναι οι αρχιτέκτονες και ρυθμιστές τους.

Καλό και κακό σε ένα κόσμο παρακμής!

 Νίκος Μπογονικολός