Συνεχείς έλεγχοι για παρεμπόδιση διάδoσης του Covid -19 στην Πελοπόννησο. Δωρεάν Rapid test για Αθλητές και εργάτες ελαιοκομιδής

139
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, εν μέσω του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Γιάννη Μαντζούνη και του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας, Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Προωθήθηκαν ήδη στις αντιπεριφέρειες τα 3.200 Rapid test αντισωμάτων IgG/IgM της Aratos Medica για τον έλεγχο των αθλητών ομαδικών αθλημάτων που προμηθεύτηκε προσφάτως η Περιφέρεια και ετοιμάζεται διαγωνισμός για την προμήθεια ακόμα 5.000 Rapid test για τον έλεγχο των εργατών της ελαιοκομιδής.

“Καλώ όλους όσοι θα απασχολήσουν τέτοιους εργάτες να ζητούν εκ μέρους τους το σχετικό πιστοποιητικό αρνητικής ένδειξης ως προς τον κορονοϊό, προκειμένου να τους απασχολούν στη συγκεκριμένη εργασία” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ειδική Σύσκεψη για την κατάσταση στην Περιφέρεια

Η εξέλιξη την πανδημίας του κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξετάσθηκε σε ειδική σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα χθες Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, στην Τρίπολη.

Όπως διαπιστώθηκε, με την εξαίρεση της πρόσφατης έξαρσης το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Π.Ε. Κορινθίας, στο υπόλοιπο της Περιφέρειας η κατάσταση χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές ως καλή.

3.200 Rapid test για τον έλεγχο των αθλητών

Η Περιφέρεια προώθησε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας τα συνολικά 3.200 Rapid test αντισωμάτων IgG/IgM  που προμηθεύτηκε προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων.

5.000 Rapid test για τον έλεγχο των εργατών ελαιοκομιδήw

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια θα προβεί άμεσα στην προμήθεια ακόμα 5.000 Rapid test, τα οποία προορίζονται για τον έλεγχο των εργατών που θα απασχοληθούν στην ελαιοκομιδή και τα οποία θα προωθηθούν στα κατά τόπους αγροτικά ιατρεία και στα Κέντρα Υγείας.

Τα Rapid test αντισωμάτων IgG/IgN διασφαλίζουν έγκυρα αποτελέσματα σε 5 μόνον λεπτά.