Φώτισαν στα χρώματα του ΟΗΕ την αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης στο Αρκαδικό αλλά ξέχασαν να αναφέρουν τον Θέμο Γκουλιώνη

238

Ο Δήμος Επιδαύρου, ως μέλος του Δικτύου SDG 17 Greece, συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών». 

Το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2020 φωταγώγησε με το μπλε φως των Ηνωμένων Εθνών τη γέφυρα της Καζάρμας (στο Αρκαδικό) η οποία θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση.

Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, γράφει στην σελίδα του στο Face book «Ιδιαίτερη μνεία στον Θανάση Γαλάνη δημοτικό σύμβουλο Επιδαύρου για την υλοποίηση της ιδέας»!

Θέμος Γκουλιώνης. Συγγραφέας -Οφθαλμίατρος

Παρέλειψε όμως ο Δήμαρχος να αναφέρει (εκτός και αν δεν το γνώριζε) ότι, το μονότοξο γεφύρι του Αρκαδικού έγινε παγκοσμίως γνωστό μετά από τους συνεχείς αγώνες του Συγγραφέα και Οφθαλμίατρου Θέμου Γκουλιώνη ο οποίος το ανέδειξε και φρόντισε να εκδοθούν τιμητική τηλεκάρτα, ειδικό γραμματόσημο, το κοινοποίησε στον ΟΗΕ, έγινε αντικείμενο ειδικών διαλέξεων σε περισσότερες από 19 χώρες και φρόντισε ώστε να καταχωρηθεί και στο βιβλίο Γκίνες.

Πρόκειται για μια παράλειψη που -προφανώς- θα πρέπει άμεσα να επανορθωθεί.