Το «σβήσιμο» ενός Έθνους σε ένα πίνακα

115
ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Του Χάρη Μιχαλακόπουλου….

Τι καθορίζει ένα Έθνος; Μα φυσικά πάνω από όλα οι άνθρωποί του. Όταν αυτοί πάψουν να υπάρχουν, τότε νομοτελειακά το Έθνος περνάει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Σε αυτό θα περάσουμε και εμείς εάν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα (βλέπε Ουγγαρία). Το κράτος πρέπει να ασχοληθεί πρώτα με αυτό και μετά με την οικονομία. Τα πάντα είναι κύκλος. Υπήρξαμε ξανά φτωχοί σε περιόδους κρίσης και υπήρξαμε και σε περιόδους οικονομικής ακμής.

Μη ξεχνάτε ότι στη περίοδο του Β Παγκοσμίου Πολέμου και μετά, ο μέσος όρος μια Ελληνικής οικογένειας ήταν πάνω από 5 άτομα. Πολλές οικογένειες γεννούσαν 5-6-7 παιδιά, παρόλες τις άσχημες συνθήκες και τις δυσκολίες. Όμως έτσι μεγαλώνει ένα Έθνος και το Κράτος έχει παράλληλα την Ιερή υποχρέωση να ανεβάζει το ποιοτικό επίπεδο του λαού, έτσι ώστε να καλλιεργούνται οι συνθήκες γεννήσεων. Η αποστολή των Κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες, δυστυχώς έχουν ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση μιας ελίτ του πληθυσμού μόνο.

Ο πίνακας της σύγκρισης με τη γείτονα χώρα είναι χαρακτηριστικός. Θα μας «καταπιούν» χωρίς πόλεμο εάν σύντομα δεν αλλάξουμε ρότα….

Δόγμα Οζάλ

«Δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αφού οι πληθυσμιακές εξελίξεις των δύο λαών θα επιλύσουν το Κυπριακό και το Αιγαίο»

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από την εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς».