Το έργο του Αναβάλου φέρνει συνάντηση Βορίδη με Νίκα και το νερό σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας

185

Αύριο, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 16,30, ο Μάκης Βορίδης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), θα συναντηθεί στο Φίχτια (Αργολίδα), με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και θα αναγγείλουν από κοινού την επανέρξη των εργασιών μεταφοράς του νερού του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια καθώς και Ελληνικό, Αεροδρόμιο και Μιδέα.

Το έργο μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τον Ανάβαλο σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα είχε διακοπεί από τις 18-4-2016 λόγω μη πληρωμής στην ανάδοχο κοινοπραξία 3 πιστοποιημένων λογαριασμών, οι οποίοι και εξοφλήθηκαν προσφάτως.

Δεδομένου ότι κατεβλήθησαν και τα οφειλόμενα από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις (για κατασκευή 3 αντλιοστασίων) ενώ επίκειται και η τακτοποίηση και της τετάρτης, η νέα δημοπράτηση του συγκεκριμένου υποέργου θα γίνει τον Νοέμβριο του 2020 .

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, που θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Στρατάκο και θα έρθει στην Αργολίδα προερχόμενος από τη Νεμέα όπου θα επισκευθεί τα Φυτώρια Aμπέλου «Μπακασιέτα», τον Δήμαρχο Νεμέας, Κωνσταντίνο Φρούσιο και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό.

Αύριο, (17.30) ο Μάκης Βορίδης θα μεταβεί στα εγκαίνια του πρότυπου ελαιοτριβείου «Καφαντάρη» στην περιοχή Λαδά της Πύλου Μεσσηνίας