Παναγιώτης Νίκας: Τέλος οι σταλίες σε διάφορα έργα. Θα ζητηθούν ευθύνες.

132

“Κατά κανόνα δεν δικαιολογούνται σταλίες και προφανώς δεν θα επιτρέπονται στο εξής. Σε περίπτωση δε που συμβεί κάτι τέτοιο, κατά κανόνα θα αναζητούνται ευθύνες στον διευθυντή Τεχνικών Εργων και στον μηχανικό”.

Τα παραπάνω σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του συνόλου των δικηγόρων και νομικών από τις Π.Ε.

“Συζητήσαμε μεγάλες υποθέσεις, στις οποίες εργολάβοι διεκδικούν από την Περιφέρεια πολλά εκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο ο προϋπολογισμός της” συνέχισε ο Π. Νίκας, εξηγώντας ότι στη σημερινή σύσκεψη έγινε ο καθορισμός του τρόπου οργάνωσης και αντίδρασης της Περιφέρειας στις εν λόγω απαιτήσεις.

“Για κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις θα γίνεται σύγκληση της επιτροπής νομικών υποθέσεων της Περιφέρειας, θα καθορίζεται η νομική γραμμή και ο νομικός εκπρόσωπός της” επισήμανε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι πλέον θα τηρηθεί αρχείο νομικών υποθέσεων και ανακοινώνοντας παράλληλα ότι “θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, καθώς οι κίνδυνοι για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας είναι σοβαροί”.