Ο Χάρης Μιχαλακόπουλος άνοιξε το δρόμο για τα αυτοκίνητα της πορείας στον Πύργο. Παρά την απαγόρευση έγιναν πολλές αυτοκινητοπορείες

860

Η απόφαση των 5 υπουργών της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ (Χρυσοχοΐδης, Κεραμέως, Θεοδωρικάκος, Κικίλιας και Μενδώνη), για απαγόρευση των πάσης φύσεως παρελάσεων με αιτιολογία την προστασία της δημόσιας υγείας και επίκληση ποινών μέχρι 10 χρόνια φυλάκιση, δεν εμπόδισε πολλές από τις προγραμματισμένες δράσεις να πραγματοποιηθούν, δημιουργώντας εντάσεις με αστυνομικές δυνάμεις κάποιες των οποίων επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο.

Περισσότερα από 15 αυτοκίνητα και μηχανές χρησιμοποιήθηκαν για να εμποδίσουν την διέλευση των αυτοκινήτων προς το κέντρο του Πύργου

Στον Πύργο Ηλείας, η παρέλαση των αυτοκινήτων μετατράπηκε σε πορεία αυτοκινήτων, παρακάμπτοντας το γράμμα της απαγόρευσης. Η επιμονή του αστυνομικού διευθυντή Ηλείας κ. Παν. Μάνδαλου να μην επιτρέψει ούτε την πορεία των αυτοκινήτων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το στάδιο Χαρ. Βιλαέτης δημιούργησε εντάσεις και διακοπή της κυκλοφορίας.

Τελικώς, με παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Χάρη Μιχαλακόπουλου, η αστυνομία που παρανομούσε απαγορεύοντας χωρίς νόμιμο λόγο την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, υποχρεώθηκε να επιτρέψει την διέλευση των αυτοκινήτων.

Οι  συγκεντρωθέντες εποχούμενοι “μαχητές της Τιμής και της ελευθερίας” όδευσαν προς το κέντρο του Πύργου με χαλαρή διάταξη, χειροκροτούμενοι από τους λιγοστούς πολίτες που συναντούσαν στο δρόμο.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά ενός ένστολου της Τροχαίας που απειλούσε τους οδηγούς για βεβαίωση παράβασης σε περίπτωση που θα έβγαινε σημαία έξω από το παράθυρο, προεξέχοντας 20 εκατοστά. Ο τροχαίος, γνωστός όπως ελέχθη για την ανοχή του στις παραβατικές οδηγικές συμπεριφορές των Ρομά, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει αποδοκιμαζόμενος για την ασέβεια που επέδειξε προς την Ελληνική σημαία.