Με μηχανοκίνητες πορείες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη ο Λαός Τιμά τους ήρωες και το ΟΧΙ της 28η Οκτωβρίου

165

Η ιδέα που προώθησε και πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, για διοργάνωση μηχανοκίνητων πορειών ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη, με ανακοινώσεις τους, Δήμοι και Φορείς καλούν τον κόσμο σε πραγματοποίηση παρόμοιων εκδηλώσεων σε δεκάδες πόλεις από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Η ακύρωση των στρατιωτικών και μαθητικών Παρελάσεων με απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη και εντολή των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων, «λόγω της επιδημιολογικής κρίσης και των περιοριστικών μέτρων» (θα τελεστούν μόνον δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένη συμμετοχή) δημιούργησε πρόβλημα στις Τοπικές κοινωνίες που δεν έχουν ακόμη προσβληθεί από τον ιό της εθνοαποδόμησης.

Η εναλλακτική πρόταση για αυτοκινητοπορείες υιοθετήθηκε, απ’ άκρου σε άκρο της Ελλάδος και, ανάλογες δράσεις, διοργανώνονται σε πολλές πόλεις της χώρας.

Το Άργος, η Σπάρτη, η Κομοτηνή, η Μυτιλήνη, η Ξάνθη, η Κοζάνη, η Πτολεμαϊδα, τα Χανιά, η Θήβα, η Κατερίνη, η Φλώρινα, είναι μερικές μόνον από τις δεκάδες πόλεις που διοργανώνονται μηχανοκίνητες πορείες από δήμους, πολίτες και συλλόγους.

Στο Άργος, η εκκίνηση της πορείας θα γίνει στις 11.30 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, από το τέρμα της οδού Δαναών, με αναμενόμενη συμμετοχή εκατοντάδων αυτοκινήτων που θα φέρουν Ελληνικές Σημαίες.

Με μήνυμά του, ο Δήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, καλεί τους Δημότες να συμμετέχουν τηρώντας τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και να παραμείνουν σταθερά στο δρομολόγιο που έχει καθοριστεί.