Κρίσιμη συνάντηση για τα πυρηνελαιουργεία

112

Συνάντηση με τους πυρηνελαιουργούς και τους ελαιοτριβείς της Μεσσηνίας είχαν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς το απόγευμα την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα, με πρωτοβουλία του προέδρου και των μελών του Συμβουλίου Ελαιοτριβέων Μεσσηνίας.

Στην εν λόγω συνάντηση, παρουσία και του διευθυντή Ανάπτυξης Μιχάλη Μανωλέα, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων κατά την περασμένη ελαιοκομική περίοδο, με τον διευθυντή Ανάπτυξης να αναλύει -πλήρως- το καθεστώς λειτουργίας κάθε πυρηνελαιουργείου.

Από την πλευρά τους, οι πυρηνελαιουργοί κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις ενώ εξέφρασαν και την αντίθεσή τους στον περιοριστικό όρο στην λειτουργία των μονάδων τους -ο οποίος έχει επιβληθεί στο πλαίσιο της τεχνικής τους ανασυγκρότησης- και ειδικότερα όσον αφορά την 6ωρη μείωση του ημερήσιου χρόνου λειτουργίας τους. Οι ελαιοτριβείς, παράλληλα, εξέφρασαν την αγωνία τους για την ομαλή έκβαση των πραγμάτων κατά τη φετινή ελαιοκομική περίοδο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος ζήτησε από όλους τους φορείς την άμεση κατάθεση υπομνημάτων με τις προτάσεις τους, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Επιτροπή Ελέγχου Ελαιουργείων Πυρηνελαιουργείων στην Π.Ε. Μεσσηνίας σε θέματα δημόσιας υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι σύντομα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.