Κανονικά θα γίνουν οι δοξολογίες για την 28η. Όπισθεν ολοταχώς από την Κυβέρνηση, μετά τη κατακραυγή (ύποπτη η σιωπή της Ι.Σ.)

152

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να «διορθώσει» την εγκύκλιο για τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ. Ήταν μια απόφαση που πραγματικά ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και χαρακτηρίστηκε ως «ύποπτη» και μονομερής. Φυσικά δεν θα μπορούσε να εξηγήσει πως ανέχεται πορείες δεκάδων χιλιάδων σαρδελοποιημένων φωνακλάδων σε Αθήνα-Πειραιά-Θεσσαλονίκη και αλλού, και είναι πάντα Βασιλικότερη του Βασιλέως όταν είναι Εθνικές Εορτές. Άσχημη εντύπωση δε έχει προκαλέσει στη πλειοψηφία των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών η στάση της Ι.Σ. καθόλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, αργά το βράδυ χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, την ερχόμενη Τετάρτη, θα τελεστούν κανονικά οι κατά τόπους δοξολογίες.

Στο ίδιο πλαίσιο -που διέπεται από τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού covid 19- θα γίνουν και καταθέσεις στεφανιών, όπως και εκφώνηση πανηγυρικού, χωρίς παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης ωστόσο. Προφανώς το κλίμα είναι «βαρύ» για δημόσιες παρουσίες Κυβερνητικών….