Η Περιφέρεια παραλαμβάνει και προωθεί άμεσα τα 3.200 Rapid test αντισωμάτων για έλεγχο των αθλητών της Πελοποννήσου

155

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραλαμβάνει την παραγγελθείσα ποσότητα 3.200 test Αντισωμάτων για ανίχνευση της επιδημιολογικής πορείας της μόλυνσης από τον ιό Covid -19.

Η Aratosmedica επιλέχθηκε ως η εταιρεία Ιατροτεχνολογίας με το τεστ της οποίας θα ελεγχθούν οι αθλητές των σωματείων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων έναντι του νέου κορονοϊού SARS COV2.

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετατρέποντας τις διακηρύξεις του σε πράξεις, αποδεικνύεται πρωτοπόρος στη μάχη κατά του COVID -19, αφού είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που εφαρμόζεται τέτοιο εκτεταμένο πρόγραμμα ελέγχων σε 3.200 αθλητές και αθλήτριες.

Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στις αρχές εκδήλωσης της επιδημίας είχε προμηθευτεί και πάλι 4.000 test αντισωμάτων τα οποία και είχε διοχετεύσει σε μονάδες υγείας και φορείς αναγκαίας ανίχνευσης, επιτυγχάνοντας έτσι την αξιόπιστη παρακολούθηση της πανδημίας και την προστασία του πληθυσμού.

Ως μετρήσιμο αποτέλεσμα του ρεαλιστικού σχεδιασμού της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, που έγινε υπό την καθοδήγηση του διευθυντού Βασίλη Διαμαντόπουλου, είχαμε την σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών, με τους επισκέπτες να δηλώνουν ότι προτίμησαν την Πελοπόννησο όχι μόνον λόγω των εξαιρετικών περιοχών της αλλά και -κυρίως- λόγω του γεγονότος ότι ένιωθαν πιο ασφαλείς από αλλού.

Η σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την προμηθεύτρια εταιρεία υπογράφηκε την προηγούμενη Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2020 στην Τρίπολη, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, οποίος τόνισε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχιστεί για όσο χρόνο απαιτείται ώστε να υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορονοϊού και των επιπτώσεων που προκαλεί».

Στην τελετή υπογραφής παρέστησαν Υπηρεσιακοί Παράγοντες της Περιφέρειας και Διευθυντικά Στελέχη του Ομίλου Aratos και της Aratosmedica.

Επίσης πραγματοποιήθηκε και επίδειξη της απλής διαδικασίας του τεστ, το οποίο να σημειωθεί είναι από τα πιο αξιόπιστα της αγοράς και απαιτεί μόνον 5 λεπτά αναμονής για την εμφάνιση του αποτελέσματος.

Το “One Step IgM/IgG antibody” της “Aratosmedica” είναι το μοναδικό τεστ ιδιωτικής εταιρείας, που έχει αξιολογηθεί και επιλεγεί για εκτεταμένη εφαρμογή σε μεγάλους και μικρούς Δήμους της χώρας.