Η αφισοκόλληση στο Δήμο Άργους Μυκηνών τίθεται υπό διωγμό

115

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών κήρυξε τον πόλεμο κατά των βρωμιαραίων που υποβαθμίζουν την πόλη, ρυπαίνουν το περιβάλλον και υποτιμούν την αισθητική αντίληψη Δημοτών και επισκεπτών.

“Κλαρίνα, Γουρουνοπούλες, και λοιπές πολιτιστικές πρωτοβουλίες”, δεν θα μπορούν να διαφημίζονται δωρεάν βρωμίζοντας τις κολώνες φωτισμού ή τα κουτιά της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Θα ξηλώνονται και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους διοργανωτές.

Η ανακοίνωση του αντιδημάρχου καθαριότητας Δημήτρη Κρίγγου, είναι σαφής και δεν αφήνει κενά παρερμηνειών.

«Η αφισοκόλληση, στο δημόσιο χώρο, σε στύλους της ΔΕΗ, στους φωτεινούς σηματοδότες, σε δέντρα κ.α. από εκδηλώσεις, συναυλίες, πανηγύρια, εκθέσεις, κέντρα διασκέδασης, ΝΠΔΔ κ.οκ., δημιουργεί άσχημη εικόνα και υποβαθμίζει το περιβάλλον, προσβάλλει την αισθητική των πολιτών και δημιουργεί παράλληλα και προϋποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων αφού τα μηνύματα μέσω των αφισών αποσπούν την προσοχή των οδηγών ή λόγω της πιθανής αποκόλλησης τους και πτώσης στο οδόστρωμα».

Για τους παρανομούντες προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου και συνιστά και ποινικό αδίκημα.

«Το 2020 η τεχνολογία, το διαδίκτυο, τα ΜΜΕ, τα social media, δίνουν άπειρες δυνατότητες προβολής οποιονδήποτε υπηρεσιών, εκδηλώσεων κ.λπ. Η νομοθεσία είναι σαφής και θα πρέπει να γίνεται σεβαστή. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το απόστημα της παράνομης αφισοκόλλησης στο δήμο μας. Ας σεβαστούμε το δημόσιο χώρο ο οποίος ανήκει σε όλους μας. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε μια νέα αρχή.

Όλοι Μαζί ας δεσμευτούμε ότι θα συμβάλουμε στην διατήρηση του περιβάλλοντος καθαρού», τονίζει ο Δημήτρης Κρίγγος.

Ο δήμος Άργους Μυκηνών καθημερινά, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να διατηρήσει τους κοινόχρηστους χώρους, εντός των διοικητικών του ορίων, καθαρούς.

Πέρα από την αποκομιδή των απορριμμάτων καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην αντιμετώπιση και άλλων μορφών περιβαλλοντικής ρύπανσης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί υπέρτατο αγαθό. Μία από αυτές τις μορφές ρύπανσης είναι η παράνομη αφισοκόλληση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση που υποβαθμίζει την εικόνα του δήμου, προσβάλει τον πολιτισμό και την ιστορία μας, ρυπαίνει το περιβάλλον και απειλεί ακόμα και τις ζωές συνανθρώπων μας, από όπου και αν προέρχεται», καταλήγει η ανακοίνωση.