Εντάσεις και στιγμές ”απείρου κάλλους” στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου με χρυσαυγίτη σύμβουλο

353
ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΩΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, με αφορμή το αίτημα του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Χρήστου Γιάνναρου, να αποκλειστούν οι εκπρόσωποι της «Ελληνικής Αυγής» από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις επιτροπές του.
Από την πλευρά του προέδρου του συμβουλίου,κ. Ν.Κυριαζή επισημάνθηκε πως δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία από τη νομοθεσία και των Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο «θεσμικής αυτοσυγκράτησης παρέλκει η λήψη τέτοιας απόφασης» και πρότεινε να συζητηθεί σε μελλοντική συνεδρίαση.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΗΣ

Ωστόσο, πριν από τη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της «Ελληνικής Αυγής», Ανδρέας Δημητρόπουλος, διένειμε ένα κείμενο στο Σώμα, στο οποίο μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «απόφαση παρωδία» στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» κ.Στάθη Καννή, ο οποίος το χαρακτήρισε «ρυπαρό, επονείδιστο και ποταπό, καθώς προσβάλλει την Ελληνική Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία». Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει αποπομπή εκπροσώπων παράταξης, όπως αναφέρει το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, και ακολούθησε ολιγόλεπτη ένταση με τον κ. Κυριαζή, ενώ στη συνέχεια ο κ. Δημητρόπουλος επιτέθηκε λεκτικά επί προσωπικού στον κ. Καννή.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τόνισε ότι πρέπει να προηγηθεί νομοθετική παρέμβαση σε εθνικό επίπεδο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για να συζητηθεί και να ληφθεί τέτοιου είδους απόφαση. «Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε τα όργανα που παράγουν νόμους ούτε να στοχοποιήσουμε άτομα», σχολίασε.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πύργος-Έργο Πολιτών» κ. Αντώνης Καράμπελας, καταδίκασε επίσης το συγκεκριμένο κείμενο και ζήτησε την απόσυρσή του, έχοντας σύντομη αλλά έντονη λογομαχία με τον κ. Δημητρόπουλο.

ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσημη θέση έχει πάρει με Δ.Τ, μόνο η Δημοτική παράταξη του Χάρη Μιχαλακόπουλου ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ. Διαβάστε τη:

             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η στάση μας απέναντι στον Δημοτικό Σύμβουλο της Χρυσής Αυγής στον ΠΥΡΓΟ

Εμείς είμαστε πιστοί στο Ελληνικό ήθος, που αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού από όλον τον Κόσμο, από την εποχή του Ομήρου και των Θερμοπυλών. Αυτό το τηρούμε με σεμνότητα και συνέπεια ως Δημοτική Παράταξη «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ».

Ως Έλληνες πιστοί στον Ηρωικό τρόπο ζωής δεν κλωτσάμε τον πεσμένο ποτέ, για αυτό και αρνούμαστε να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε αποπομπή του κυρίου Δημοτικού Συμβούλου εκ της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε οι «τύποι» είναι ηθικά και πολιτικά ΝΕΚΡΟΙ. Ως γνήσιοι Έλληνες σεβόμαστε τους ΝΕΚΡΟΥΣ.

Δεν θα επικαλεστούμε  το ότι μια τέτοια απόφαση αρνείται την δημοκρατική εκπροσώπηση ενός μέρους των Δημοτών από τον εν λόγω Δημοτικό Σύμβουλο (που το ξεχνούν πολλοί «δημοκράτες» συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι). Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος θεσμικής εκτροπής, όπως κατηγορούμε εδώ και 16 μήνες την Κυβέρνηση/ Υπ. Εσωτερικών/ σύντροφο Θεοδωρικάκο, που έχει κάνει κουρέλι τη ψήφο των Ελλήνων στις αυτοδιοικητικές του Μαΐου 2019.

Ούτε θα βγάλουμε το …άχτι μας για όσα μας καταλόγισε περί ελλιπούς πατριωτισμού και άλλα χυδαία προσωπικά χτυπήματα που δείχνει τη ποιότητα του ήθους τους, ο ίδιος και η Δημοτική Παράταξή του προεκλογικά. Τα γεγονότα τους διέψευσαν και θα τους διαψεύδουν συνεχώς, γιατί ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ…..

Άλλωστε η μεγαλύτερη νίκη μας, που απέδειξε πλέον το ΧΑΟΣ που μας χωρίζει με αυτούς τους «τύπους», είναι ότι καθημερινά αυτό-ξεφτιλίζονται ψηφίζοντας από την πρώτη ημέρα ναι σε όλα στη δημοτική αρχή (ζήσαμε σκηνές απείρου κάλους στις τηλεδιασκέψεις όπως θυμούνται όλες οι παρατάξεις)…’Απαντες στη πόλη μας γνωρίζουν ότι αποτελούν άτυπα, αλλά ουσιαστικά, μέρος της συμπολίτευσης κ όχι της αντιπολίτευσης…Αποτελούν το σίγουρο 14ο ΝΑΙ της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα θέματα όλων των Δημοτικών μας Συμβουλίων.

Αυτοί οι συγκεκριμένοι «Έλληνες» εξαργύρωσαν από τη πρώτη ημέρα τέλεια τη πατριωτική ψήφο περί πάρτη τους και όχι περί Πάτρις που ευαγγελίζονται. Μια ματιά σε δεκάδες εργολαβίες-εργοτάξια Δήμου και Νομικών Προσώπων καθημερινά, όπως μας λένε εκατοντάδες συμπολίτες μας, αποδεικνύει το αυτονόητο που αναφέρουμε…

Τέλος είναι αδύνατον να συμπορευτούμε με απόψεις εκφραζόμενες είτε από πολιτικούς κληρονόμους εγκληματικών πράξεων κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων είτε από πολιτικούς υποστηρικτές, έμμεσα ή άμεσα, του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, της Βορείου Ηπείρου,  του Αιγαίου και της Κύπρου.

Μας παρακολουθεί όλους η Ιστορία και αυτή θα μας δικάσει τελευταία!

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ