Εγκαινιάστηκε το αρδευτικό έργο στο Φίχτι

97

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, το αρδευτικό έργο στο Φίχτι, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του Δήμαρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου και άλλων θεσμικών παραγόντων.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι το 120.000 ευρώ έργο -που χρηματοδότησε η Περιφέρεια- θα λύσει το πρόβλημα άρδευσης 3.000 στρεμμάτων. Τόνισε ιδιαίτερα, ότι η συμβασιοποίηση του εν λόγω έργου έγινε μόλις πριν τρεις μήνες και η υλοποίησή του ήταν άμεση, ενώ ευχαρίστησε και τους αγρότες για την εξαιρετική, όπως είπε, συνεργασία τους.

Παράλληλα, στην παρέμβασή του ο Π. Νίκας, ανακοίνωσε τα έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια για την Αργολίδα και οδεύουν προς άμεση υλοποίηση, τα οποία είναι:

α) η εγκατάσταση πυροσβεστικού συστήματος στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Μυκηνών -την ερχόμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης υπογράφει την σχετική προγραμματική σύμβαση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

β) η κατασκευή του κόμβου στην εξαιρετικά επικίνδυνη διασταύρωση του δρόμου Φίχτι – Μυκήνες με τον δρόμο των αρχαιοτήτων

γ) η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου σε Αργος και Ναύπλιο στο τέλος της άνοιξης του 2021

δ) η μαρίνα στο Ναύπλιο.

Επιπλέον γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια, ανταποκρινόμενη στην σχετική πρόσκληση του ΕΣΠΑ που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα εντάξει προς χρηματοδότηση τα έργα, αφ’ ενός του συνδετήριου με τον αυτοκινητόδρομο Α7 δρόμου με Ναύπλιο και Αργος και αφ’ ετέρου του δρόμου Αρκαδικό – Αγία Ελεούσα.