Διαδικτυακό επιχειρηματικό φόρουμ για την μεταλιγνιτική εποχή σε Μεγαλόπολη και Δυτική Μακεδονία

104

Χαιρετισμό στο διαδικτυακό επιχειρηματικό φόρουμ με θέμα “Δυτική Μακεδονία – Μεγαλόπολη: Μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες”, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης -μέσω της συντονιστικής επιτροπής για το ΣΔΑΜ- κινείται σε σωστή κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι στον εν λόγω σχεδιασμό “έχει σύμμαχο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολίτες και εργαζόμενους στα λιγνιτικά εργοστάσια της Μεγαλόπολης”.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας επισήμανε τις θέσεις της Περιφέρειας για την περιοχή της Μεγαλόπολης, οι οποίες έχουν ως στόχο να  την μετατρέψουν σε έναν ενεργειακό και συγκοινωνιακό κόμβο, με ταυτόχρονη επιδίωξη την ανάπτυξη στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, αλλά και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της περιοχής.

Στο πλαίσιο του φόρουμ διαπραγματεύθηκαν και αναλύθηκαν τα θέματα επενδύσεων στον κλάδο της ενέργειας (ΑΠΕ), της αγροτικής παραγωγής, του τουρισμού και του εμπορίου, από εκπροσώπους ιδιωτικών και δημόσιων φορέων που έχουν άμεση σχέση με τα εν λόγω θέματα.

Χαιρετισμό στο φόρουμ απηύθυναν επίσης, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.