Ακυρώθηκε η μεγάλη Τουριστική Έκθεση WTM 2020 | Θα γίνει μόνο ψηφιακά

  101

  Η WTM ανακοίνωσε την ακύρωση της εφετινής έκθεσης, καθώς και της μεγάλης εκδήλωσης Travel Forward, η οποία θα γίνει μόνο ψηφιακά.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έκθεση που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω του «αυξανόμενου αριθμού ταξιδιωτικών περιορισμών και αβεβαιότητας σε όλο τον κόσμο. Οι συνεχιζόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η επιβολή απαιτήσεων καραντίνας και οι τοπικοί αποκλεισμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, σημαίνουν ότι οι εκδηλώσεις μας θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά”.

  Οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διοργανώσουν κανονικά την έκθεση, καθώς και μια εικονική εκδήλωση, και την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι θα γίνουν κανονικά, μετά από τις αλλαγές στις κυβερνητικές συμβουλές σχετικά με τις κοινωνικές συγκεντρώσεις και μια περαιτέρω ανασκόπηση των συγκεντρώσεων με πολυπληθές κοινό.

  Ο Simon Press, ανώτερος διευθυντής του WTM London, δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς, φέτος θα είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της WTM London το 1980 που δεν θα υπάρξει ζωντανή εκδήλωση. Εργαστήκαμε ακούραστα για να οργανώσουμε κανονικά την έκθεση, αλλά ο αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτικών περιορισμών και η αβεβαιότητα σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι δεν θα είναι πρακτικό να την παρακολουθήσουν αυτοπροσώπως πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό. Επιπλέον, παραμένει αβεβαιότητα σχετικά με τις επιχειρηματικές εκδηλώσεις και συνέδρια που επιτρέπονται να πραγματοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επίσημη προθεσμία για την απόφαση αυτή είναι η 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο, χιλιάδες επαγγελματίες του ταξιδιωτικού εμπορίου από όλο τον κόσμο θα εξακολουθούν να μπορούν να συναντηθούν και να κάνουν συζητήσεις, σε ένα ευρύ φάσμα εικονικών συνεδριών, για να βοηθήσουν τον κλάδο να ανακάμψει  και να καινοτομήσει».

  Η WTM Virtual θα πραγματοποιηθεί από τις 9-11 Νοεμβρίου, προσφέροντας στους εκπροσώπους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας την ευκαιρία να οργανώσουν εικονικές συναντήσεις one-to-one για να κάνουν συζητήσεις, να παρακολουθήσουν συνεδρίες και στρογγυλά τραπέζια, να συμμετάσχουν στην ταχεία δικτύωση και πολλά άλλα. Το WTM Virtual θα έχει τέσσερεις εικονικές συνεδρίες για να φιλοξενήσει διαδικτυακά σεμινάρια και συζητήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Υπεύθυνου Τουρισμού. Επιπλέον, διαμορφώνεται μια εικονική έκδοση του Travel Forward και θα συνδυάζει εικονική έκθεση, δωρεάν συνεδρίες εικονικής διάσκεψης και γρήγορη δικτύωση για νεοσύστατες εταιρείες για να συναντήσουν επενδυτές. Με το θέμα «Ανθεκτικότητα, Καινοτομία, Απόκριση», το Travel Forward Virtual θα προσθέσει μια προσέγγιση βασισμένη σε τεχνολογία για την υποστήριξη της ανάκαμψης της τουριστικής και τουριστικής βιομηχανίας.

  Πηγή: https://money-tourism.gr