O ”Ιανός” κινείται αργά και προβληματίζει… Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

124

Με ταχύτητα 90 χιλιόμετρα την ώρα έφτασε στο Ιόνιο και τα επτάνησα ο Μεσογειακός Κυκλώνας ”Ιανός”. Ειδικότερα στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο έγινε η αιτία να σταματήσει η κυκλοφορία, να σημειωθούν πλημμύρες, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και να μην μπορούν οι μετεωρολογικοί σταθμοί να μεταδώσουν στοιχεία..
Νέα στοιχεία για την κακοκαιρία “Ιανός” δίνει το meteo.gr, καθώς τα νησιά του νότιου Ιονίου Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη, έχουν πληγεί έως τώρα από τον κυκλώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και πλήττει από τα ξημερώματα τη δυτική Ελλάδα σε Ηλεία και Αχαΐα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Μεσογειακός Κυκλώνας “Ιανός” κινήθηκε προς την ηπειρωτική  χώρα όπου οι άνεμοι πνέουν έως και 120 χλμ.
Δορυφορικές εκτιμήσεις της έντασης του ανέμου έδειξαν μέση ένταση ανέμου 90 km/h δυτικά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, λίγο πριν ο “Ιανός” κινηθεί στο στενό ανάμεσα στα δύο νησιά μετά τις 04:00 τα ξημερώματα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης, οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου έπληξαν την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Ηλεία και τη δυτική Αχαΐα. Πλημμυρικά φαινόμενα λόγω έντονης βροχόπτωσης και ανόδου της στάθμης της θάλασσας, καθώς και πτώσεις δέντρων αναφέρονται σε πολλές περιοχές. Η Πολιτική προστασία, Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα Λιμεναρχεία και η Αστυνομικές αρχές είναι σε επιφυλακή καθώς το ανησυχητικό είναι το πόσο αργά κινείται ο ”Ιανός” και ουδείς είναι σε θέση να μαντέψει αν αυτό είναι το κακό του πρόσωπο ή αν έπεται και συνέχεια..

Κανένα εφησυχασμό συνιστούν οι ειδικοί..