Συνεργασία Χαρδαλιά – Γεωργιόπουλου για την θωράκιση της Αρχαίας Ολυμπίας από φυσικές καταστροφές

100

Θέματα που αφορούν την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου  Αρχαίας Ολυμπίας και του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης σ’ αυτή, αποτέλεσαν τον πυρήνα της συζήτησης που είχε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.
Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα, παρουσία του Ηλείου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρου Κούβελου (για την παρουσίαση των αναγκών προστασίας των εγκαταστάσεων της Δ.Ο.Α.). Ο κ. Γεωργιόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Χαρδαλιά για την ανάγκη θωράκισης και προστασίας  του Ολυμπιακού τοπίου αλλά και του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας από τις φυσικές καταστροφές, με έμφαση στις πυρκαγιές και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεση τους να ξεκινήσει άμεσα μία εποικοδομητική συνεργασία, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου και υλοποιήσιμου σχεδίου πολιτικής προστασίας για την Αρχαία Ολυμπία, με κατεύθυνση την πρόληψη, την ενίσχυση των μέσων και των έργων για την προστασία της περιοχής, την εκπαίδευση, την ενημέρωση των πολιτών αλλά και την προώθηση του εθελοντισμού. «Ευχαριστώ θερμά τον κ. Χαρδαλιά για την άμεση ανταπόκρισή του και την ισχυρή του βούληση για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την καλύτερη εκπόνηση και υλοποίηση του σχεδίου για μια επικίνδυνη περιοχή με βεβαρημένο ιστορικό πυρκαγιών, πλημμυρών και κατολισθήσεων» τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.
Ο κ. Χαρδαλιάς άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, δηλώνοντας ότι θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία μαζί του και με τους υπόλοιπους φορείς προκειμένου να υπάρξουν τάχιστα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ανέθεσε δε στον Γ.Γ κ. Παπαγεωργίου τον συντονισμό όλων των ενεργειών για την ταχύτερη δυνατή εκπόνηση του σχεδίου, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, καθώς, όπως τόνισε,  η ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας αποτελεί προτεραιότητα και στον δικό του σχεδιασμό.