Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία

139

Παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας παρήγγειλε, από την αστυνομία, η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό Θεσσαλονίκης.

Η παραγγελία εστάλη προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με παράλληλη κοινοποίηση προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.

Η πρόσφατη πορεία μεταναστών και αριστερών οργανώσεων στο Κερατσίνι

Σχόλιο: Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία, οι καταληψίες ΔΕΝ διώκονται, εκτός εάν μέσα στο χώρο υπάρχουν καταγγελίες για σοβαρές φθορές κλπ. Η άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως (εάν δεν γίνεται για λόγους εκφοβισμού, σε όσους δεν συμφωνούν με τα Κυβερνητικά εντέλλεσθε), που θα βρει σίγουρα πολλούς μιμητές, προξενεί εντύπωση για τα αστραπιαία αντανακλαστικά, σε κάτι που βγήκε εγκύκλιος 24-48 ώρες το πολύ.

Η πορεία μεταναστών και αριστερών εν μέσω lockdown στη Μυτιλήνη

Μακάρι να έχουν τα ίδια αντανακλαστικά όταν διακυβεύεται η δημόσια ασφάλεια περί υγιεινής σε «σαρδελοποιημένες» πορείες, χωρίς μάσκες και αποστάσεις που ζητά το Κράτος από τους πολίτες. Τρανά παραδείγματα η πρόσφατη στο Κερατσίνη (περίπου 2.000 ατόμων) ή η αντίστοιχη στη Λέσβο (εν μέσω lock down και απαγόρευσης μετακινήσεων αποβιβάστηκε “διμοιρία” (50-100 άτομα) αναρχικών από Αθήνα από καράβι και ουδείς το είδε!!!). Τότε δυστυχώς δεν ανιχνεύτηκαν αντανακλαστικά….

ΠΗΓΗ: εδώ