Παιχνίδια με την υγειά των παιδιών; Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού μόλις λίγες ώρες μετά τον αγιασμό στα σχολεία.

141

Χωρίς απολύμανση Γυμνάσια και Λύκεια…

Δεν πραγματοποιήθηκε απολύμανση στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Πύργου! Παιχνίδια με την υγειά των παιδιών;

Με την υγεία των παιδιών δεν «παίζουμε»… Με θέματα δημόσιας υγείας δεν παίζουμε…

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε απολύμανση εν μέσω μάλιστα πανδημίας covid-19 στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Πύργου. Ποιος ευθύνεται;Ο δήμος Πύργου πρέπει να απαντήσει…

Στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία έγινε απολύμανση, ενώ στα Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου Πύργου δεν πραγματοποιήθηκε…

Αναπάντητα τα ερωτήματα τόσο από τη δημοτική αρχή αλλά και η αντιπολίτευση σιωπά σε ένα τόσο σημαντικό θέμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του iliakanea.gr έγιναν αναθέσεις σε εταιρία και αυτή -που της δόθηκε το έργο – που ανέλαβε τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,δεν την πραγματοποίησε (ενώ αυτή που ανέλαβε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας την υλοποίησε κανονικά)

Τι συμβαίνει; Γιατί η εταιρία δεν προχώρησε στην απολύμανση/ μικροβιοκτονία , απεντόμωση και μυοκτονία;

Και γιατί προχώρησε κανονικά η απολύμανση στην Πρωτοβάθμια;

Στην δευτεροβάθμια δεν υλοποιήθηκε και οι υπεύθυνοι αποκρύπτουν το γεγονός.

Το τι έχει γίνει με την ανάθεση στην Δευτεροβάθμια είναι ένα αναπάντητο ερώτημα που έχει σχέση με τη δημόσια υγεία και μάλιστα με τη υγεία παιδιών και καθηγητών.

Ποιος ο λόγος ;Τι έγινε; Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι

Το θέμα αυτό αφορά χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους και εκτός από επικίνδυνο είναι παράλογο να έχει αποκρυφθεί, από γονείς, καθηγητές και μαθητές …

Άμεσα πρέπει να γίνει απολύμανση(απολύμανση/ μικροβιοκτονία , απεντόμωση και μυοκτονία)…

Συναγερμός για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο 2ο γυμνάσιο

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στον Πύργο καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ilialive.gr έχει εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή γυμνασίου της πόλης.

Το κρούσμα έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τον αγιασμό στα σχολεία.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Το πιο πιθανό σύμφωνα με τις εντολές που υπάρχουν είναι τα μέτρα που θα ληφθούν να αφορούν το τμήμα που φοιτά ο μαθητής.

Στο μεταξύ να θυμίσουμε ότι μέχρι χθες ο δήμος Πύργου δεν είχε προβεί σε απολύμανση στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το τεστ που έχει υποβληθεί ο μαθητής θα επαναληφθεί για να υπάρξει καλύτερη εικόνα μετά το αρχικό θετικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του συνόλου του μαθητών, αλλά και αναστολή των μαθημάτων για το τμήμα που φοιτά ο μαθητής.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή γυμνασίου ο οποίος είναι ασυμπτωματικός.

Σε τεστ κορωνοϊού έχουν υποβληθεί και τα άλλα τρία μέλη της οικογενειάς του με αρνητικό αποτέλεσμα.

Έχουν ενημερωθεί τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και ο ΕΟΔΥ που θα ξεκινήσει άμεσα και την ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή.

Το θετικό είναι πως χθες στο σχολείο τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αντισηπτικά και έχει περιοριστεί σημαντικά η πιθανότητα άμεσης επαφής.

Μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Υγιεινής αναστείλεται η λειτουργία του τμήματος έως την Παρασκευή. Έως τότε θα επαναξιολογηθούν τα δεδομένα που αφορούν το περιστατικό και θα ανακοινωθούν νεότερες αποφάσεις.

Το κρούσμα έχει εντοπιστεί σε μαθητή του 2ου Γυμνασίου Πύργου.

ΠΗΓΕΣ…ilialive.gr–iliakanea.gr