Ο Τάσος Λάμπρου καταγγέλλει έλλειμμα διαφάνειας και ελευθερίας στην έκφραση, σε όργανα του Δήμου Ερμιονίδας

Η επισήμανση –καταγγελία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας Αναστάσιος Λάμπρου, «ακουμπά ευθέως» και τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, παρά τον γνωστό δημοκρατικό του χαρακτήρα.

Θέτει όμως, η καταγγελία, και ένα γενικότερο πρόβλημα που απαιτείται να επιλυθεί άμεσα. Αυτό της Διαφάνειας ως προς την λειτουργία και την λήψη αποφάσεων, όλων των Δημοτικών οργάνων.

Είναι δεδομένο ότι, πολλές άρχουσες πλειοψηφίες καταστρατηγώντας το πνεύμα των οδηγιών για προστασία από τον Κορωναϊό, έχουν (εν πολλοίς) απαγορεύσει την παρακολούθηση των συνεδριάσεων στους ενδιαφερόμενους πολίτες και στους δημοσιογράφους. Κάποιοι δε αιρετοί, έχουν απαγορεύσει ακόμη και την απ’ ευθείας μετάδοση εν ώρα συνεδριάσεως.

Έτσι όμως, προκαλείται συσκότιση λειτουργίας των αιρετών, και απόκρυψη κινήτρων κάποιων εξ αυτών.

Η ανακοίνωση –καταγγελία της δημοτικής παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας», με επί κεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Τάσο Λάμπρου, αναφέρεται και σε ένα ακόμη τέχνασμα, αυτό της συνόδου σε ώρες ακατάλληλες για εργαζόμενους συμβούλους.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Δεν νοείται λειτουργία συλλογικού οργάνου, στην οποία οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας να μην έχουν την δυνατότητα διατύπωσης ερωτήσεων , αιτιολογική καταγραφή παρατηρήσεων και κατάθεση σημαντικών προτάσεων πολύ σημαντικών για την πορεία και την λειτουργία της επιχείρησης. 

Τα δυο προηγούμενα συμβούλια , είχαν την λογική του αποκλεισμού της μειοψηφίας από την συνεδρίαση του ΔΣ , η μεσημεριανή συνεδρίαση και δια αλληλογραφίας συνεδρίαση είχαν συνειδητό σκοπό , τον αποκλεισμό της παράταξης μας από τις συνεδριάσεις του ΔΣ.

Πρόεδρε

Ζητώ την άμεση αναθεώρηση της στάση σου το επόμενο ΔΣ να συνεδριάσει υπό κανονικές συνθήκες , απογευματινή ώρα και δια ζώσης τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανονισμούς , έτσι θα εξασφαλιστεί μια σωστή δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ και αυτό με την σειρά του θα λειτουργήσει θετικά με πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για την επιχείρηση όσο και για την τοπική μας κοινωνία.

Ο ρόλος των δημοτικών παρατάξεων είναι αδιαπραγμάτευτος , κατοχυρώνεται από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και πρέπει να εξασφαλιστεί η ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή τους στα όργανα διοίκησης του Δήμου , των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων του Δήμου , σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.  Είναι σημαντικό με τη νέα σου απόφαση , με τη νέα σου πρόσκληση να εξασφαλίσεις την συμμετοχή μας στην λειτουργία του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ.

Δεσμευόμαστε ότι εάν συνεχίσεις την ίδια τακτική θα προβούμε σε κάθε νομική ενέργεια για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα μας και ευρύτερα τα συμφέροντα τόσο της επιχείρησης όσο των δημοτών μας».

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν