Ο Σιδέρης κατηγορεί το Μαλτέζο για ολιγωρία σε καθαρισμούς χειμάρρων –ποταμών και ζητά την παρέμβαση Νίκα

117

Η καταγγελία του Περιφερειακού Συμβούλου Βασίλη Σιδέρη, φέρνει στο φως με φωτογραφίες και εξειδικευμένες αναφορές, μια κατάσταση απαράδεκτη και επικίνδυνη εις ότι αφορά τον καθαρισμό χειμάρρων και ποταμών της Αργοναυπλίας. Κατηγορεί τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη για φιγουρατζίδικες παρουσίες, επισημαίνει την αυξανόμενη εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων και ζητά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη για να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός πρόληψης.

Μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Σιδέρης αναφέρει:

Βασίλης Σιδέρης

«Για μήνες διαβάζαμε και βλέπαμε διάφορες αναρτήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας σχετικά με τον υποτιθέμενο καθαρισμό των ποταμών και των χειμάρρων. Η σημερινή εικόνα έρχεται ν’ αποδείξει το ακριβώς αντίθετο όμως. 

Η ασυνέπεια, η νωχελικότητα και η απουσία τους στα μεγάλα ζητήματα της Αργολίδας, έχουν ήδη αναγκάσει τον Περιφερειάρχη να παρέμβει και να δώσει προσωπική λύση σε διάφορα ζητήματα. Ίσως για ακόμη μια φορά να χρειαστεί κάτι τέτοιο, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Κύριε Περιφερειάρχη  βιαστείτε γιατί φαινόμενα σαν τον πρόσφατο ΙΑΝΟ δεν θα περνούν πάντα δίπλα μας!!!

Η Πάνιτσα στον οικισμό της Νέας Κίου στις εκβολές της έχει πληθώρα  θάμνων, δέντρων, καλαμιών και μεταφερόμενων στερεών  υλικών κατά μήκος σχεδόν της εκτάσεως του ποταμού εντός του οικισμού με ενδεχόμενη συνέπεια όλα αυτά να αποτελούν βασικό κίνδυνο πλημμύρας των οικιών. 

Η κατάσταση αυτή  εκτός του ότι δίνει αντιαισθητική και απογοητευτική εικόνα εγκατάλειψης, αποτελεί εστία μόλυνσης και πυρκαγιών υψηλού κινδύνου. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται κατά μήκος της Πάνιτσας και του ποταμού Ξεριά με αποτέλεσμα σε μεγάλη πλημμύρα να κινδυνεύει η Πόλη του Άργους και τα γειτονικά χωριά, καθώς και σε διαφορετικά σημεία των χειμάρρων του Ράδου, Κυριμίου, Μπορσίτι, Ερασίνου, Ξοβριού, Κλεισούρας, Ραμαντάνη και άλλων μικρότερων σε όλη την Π.Ε. Αργολίδας.

Ο καθαρισμός των ποταμών και των  χειμάρρων ενόψει του επικείμενου χειμώνα, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στις πόλεις τα χωριά και οικισμούς πρέπει να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Π.Ε. Αργολίδας».