Ξεκινά αύριο το OLYMPIA FORUM I στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας με μεγάλα ονόματα της πολιτικής και της οικονομίας

143

Με στόχο να παρουσιαστούν επιλεγμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει τα κράτη-μέλη και η ΕΕ για την επόμενη προγραμματική περίοδο, να συζητηθεί το τρόπος που οι πρακτικές καλής διακυβέρνησης πρέπει να προωθηθούν μέσω και εντός των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, να γίνει ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών αναφορικά με το θέμα αυτό μεταξύ διεθνών οργανισμών, επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών αλλά και να υποστηρίξει εκείνες τις πολιτικές της ΕΕ που ανταποκρίνονται καλύτερα στις τοπικές ανάγκες, ξεκινά τις εργασίες του την Παρασκευή, στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία, το OLYMPIA FORUM I.

Την έναρξη του Forum θα κηρύξουν  στις 17.15 της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ενώ η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα, την Γενική Γραμματέας, Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών Ελένη Μαριάνου και τον Πρόεδρο E.EN.E. και Διευθύνοντα  Σύμβουλο Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Dr Βασίλη  Αποστολόπουλο.

Ο πρώτος κύκλος συζητήσεων που θα ακολουθήσει θα έχει θέμα “Περιφερειακή διακυβέρνηση και πρόγραμμα «Επόμενη γενιά ΕΕ»” με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη  ενώ στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί οικονομικών θεμάτων Αλέξης Πατέλης. Τον συντονισμό της ενότητας θα κάνει o δημοσιογράφος, του ΤRT Σωτήρης Πολύζος.

Το Olympia Forum αποτελεί μια πλατφόρμα ανάδειξης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και πρακτικών καλής διακυβέρνησης εντός των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων στρατηγικών περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Μέσω του Olympia Forum, θα είναι δυνατή η μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών που έχουν θεσπιστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές περιφέρειες, σε τομείς όπως η Βιομηχανία, η Τεχνολογική Ανάπτυξη, τα Μεγάλα Έργα Υποδομών, η πράσινη Ενέργεια, ο Οικοτουρισμός, η Γεωργία και τα Γεωργικά και Διατροφικά Προϊόντα, που σε συνδυασμό με την απορρόφηση και αξιοποίηση διαθέσιμων κονδυλίων θα αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας για όλη τη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.olympiaforum.gr