Μελιγαλάς….η Μεγάλη Σφαγή

1452

Γράφει ο dr Ιωάννης Μπουγάς

13-15/9/1944. Η Μάχη του Μελιγαλά. Ο ΕΛΑΣ εναντίον του ΤΑ.

Ακολούθησε η ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ Σφαγή,17-20 Σεπτεμβρίου, στην Πηγάδα του Μελιγαλά!

Η μαζική σφαγή (ουσιαστική γενοκτονία) στον Μελιγαλά, εκείνες στον Φενεό, το Κιλκίς και την Αθήνα (στα Δεκεμβριανά), βρίσκονται στην κορυφή των εγκλημάτων του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ το 1943-44.

Το θεωρώ μεγάλη αποτυχία των συγγενών τους ότι δεν έχει ακόμη ορισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων «Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Κόκκινης Τρομοκρατίας του ΚΚΕ του 1943-44», όπως έγινε για την Ποντιακή Γενοκτονία (19 Μαίου) και τα Θύματα των Τούρκων στην υπόλοιπη Μικρά Ασία (14 Σεπτεμβρίου).

Το γεγονός ότι οι θύτες ήταν Έλληνες, είναι ένας ακόμη λόγος να μνημονεύεται για να μην επαναληφθεί.

Για τη σφαγή του Μελιγαλά, το ΚΚΕ, οι υποστηρικτές του και οι ιστοριογράφοι του, ίσως αναλογιζόμενοι το βάρος του εγκλήματος και του άγους που μεταφέρουν, έχουν πεί και έχουν γράψει τα πλεόν απίστευτα ψεύδη και τις πλέον χυδαίες ψευδολογίες για τα θύματά τους, αρχίζοντας από τον ίδιο τον μεγάλο υπεύθυνο, τον Άρη Βελουχιώτη λίγες ημέρες μετά τη σφαγή (είπε στον Παναγιώτη Κανελλόπουλο ότι δεν γνώριζε ΤΙΠΟΤΕ για τον Μελιγαλά).

Στο έργο μου «ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 1940-45», σε 75 σελίδες, περιγράφω τα πραγματικά γεγονότα και απαντώ σε κάθε ένα από τα ψεύδη που έχουν γραφεί.

Λίγα στοιχεία εδώ:

 

– Ο ολικός αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος. Δικός μου υπολογισμός: περίπου 1.700

– Νεκροί ταγματασφαλίτες στη μάχη – περίπου 30. Άμαχοι, 60-70 από τον βομαρδισμό και τις αυτοδικίες των πρώτων ωρών μετά τη μάχη από αντάρτες του ΕΛΑΣ,

 

-Σύνολο νεκρών ταγματασφαλιτών, από τα αρχεία του ΥΠΕΑ, 751 (Αξιωματικοί 47, και 704 οπλίτες).

Αυτό σημαίνει ότι εσφάγησαν περίπου 1000 άμαχοι, και από τους ταγματασφαλίτες, περίπου 700 εσφάγησαν όντες ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ, μεταξύ 17 και 20 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνω ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι ο ΕΛΑΣ ήταν Στρατός.

Και έσφαζε αιχμαλώτους ΓΙΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ, ερωτώ εγώ?

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ!

.