Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Εκκενώνεται το χωριό Κόρφος (Δείτε εικόνες και video)

117

Το πλούσιο πευκοδάσος στην περιοχή του Αγίου Βλάση στην περιοχή του Σοφικού Κορινθίας καίγεται και επιχειρείται η κατάσβεση της φωτιάς με εναέρια μέσα.

Δείτε video με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών μέσων εδω

Η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη προς το παρόν αιτία, στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία, προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 43 πυροσβέστες, με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οι οποίες με το πρώτο φως της μέρας ενισχύθηκαν. Πλέον στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Βασίλης Νανόπουλος. Δήμαρχος Κορινθίων

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος, η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα 200 μέτρα από τα τελευταία σπίτια στον οικισμό Βαθύ. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκκενώνονται οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος, για τους οποίους είχε εισηγηθεί νωρίτερα εκκένωση η Πυροσβεστική, και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Οι κάτοικοι είναι αρκετοί, αλλά οι περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα. Στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου.

Πηγή: iefimerida.gr