Μαρία Ράλλη: “Σταθήκαμε όρθιοι και κρατήσαμε ζωντανή την φλόγα της πολιτισμικής δημιουργίας, εν ώρα πανδημίας του Covid -19”

127
Μαρία Ράλλη

Πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου και ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού για το καλοκαίρι 2020 στον τομέα του πολιτισμού, του αθλητισμού και κατά συνέπεια του τουρισμού μετράει απώλειες.

Ο τομέας του αθλητισμού και του πολιτισμού αυτό το καλοκαίρι “αποδυναμώθηκαν ” αρκετά, εξαιτίας των συνθηκών και των αναγκαίων μέτρων που επιβλήθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι ακροβατώντας μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας επιχείρησαν να διαχειριστούν άγνωστες παραμέτρους σε ένα άγνωστο περιβάλλον και κάποιες προσπάθειες προχώρησαν, ενώ κάποιες άλλες έμειναν στο συρτάρι για την μετά κορωνοϊού εποχή. Δυστυχώς, η πανδημία θα αφήσει ένα χρόνιο αντίκτυπο στην οικονομία του πολιτισμού.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα της πανδημίας COVID–19, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες του ΔΟΠΠΑΤ για τις εκδηλώσεις που καταφέραμε να υλοποιήσουμε καθώς και όλους όσοι συνομίλησαν μαζί μας, αναζητώντας τρόπους ώστε να μη βρεθεί η καλλιτεχνική κοινότητα σε «καραντίνα διαρκείας».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους διοργανωτές του 29ου Mουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου Κλασικής Μουσικής, την ομάδα καλλιτεχνών της έκθεσης με τίτλο «Ούτε που μας δόθηκε μια εξήγηση για το άρωμα των λουλουδιών» την οποία επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης κ. Φαίη Τζανετουλάκου υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ και τη συνεργασία του Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων, τους διοργανωτές της έκθεσης βιβλίου, τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και το Σύλλογο Απανταχού Ναυπλιωτών «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» ,τον Τενόρο κ. Ντίνο Καλύβα, την Πειραματική Σκηνή ΔΟΠΠΑΤ, τη Bandina και Φιλαρμονική ΔΟΠΠΑΤ,την Παιδική τη Νεανική Εφηβική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου καθώς επίσης και την Παιδική Χορωδία Ναυπλίου TAMPERAMENTO, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ», το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού, τη Σχολή Χορού Τάτση, τη Χορευτική Ομάδα «Φίλοι ΠΛΙ», τον Πολιτιστικό, Αθλητικό Σύλλογο ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ, το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου και την Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «ο Καββαδίας», την ομάδα του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους , τους Τοπάρχες και τα τοπικά συβούλια του Δήμου μας, το ΣΕΤ Τολού ,την ομάδα «Μουσικόφιλοι Ναυπλίου», τα μουσικά σχήματα ΤΡΕΙΣ & ΜΙΑ BAND, Ala Franka, Trio Fomahault και το μουσικό σύνολο Βαγγέλη Τρίγκα. Επίσης, ευχαριστώ τις ομάδες του Θεατροδρομίου Ναυπλίου, τη χορωδία ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ, την καλλιτεχνική ομάδα CELESTA, την ομάδα ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΊΑ, τον πολυχώρο ΦΟΥΓΑΡΟ, το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, την Αστυνομική Αρχή Αργολίδας και το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου , τη Λιμενική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ναυπλιέων, το ΚΤΕΛ Αργολίδας,την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου ,το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , το δικηγορικό γραφείο του κ. Ν. Προύτζου.

Τέλος, ευχαριστώ τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλιέων για τη συνεργασία στις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΠΠΑΤ και τις ομάδες εργασίας του.

Ιδιαίτερα και θερμά συγχαρητήρια στην Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ , την κ. Βάλια Ρεντούλη και όλα τα μέλη της ομάδας ΜΑΝΑΚΙΝ για τις διακρίσεις τους κατά τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου του Δήμου Μονεμβάσιας .

Η στήριξή μας και η αρωγή μας αυτονόητη και ακόμα εντονότερη στο μέλλον.

Με αισιοδοξία , λοιπόν , και με την ευχή να μας επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες , προχωράμε όλοι μαζί με δουλειά και όραμα να κατακτήσουμε τους στόχους ….

Καλό μήνα !

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/maria.ralli.5/posts/3425182570878561?notif_id=1598947894393964&notif_t=nf_status_story&ref=notif