Καταργείστε τη δικαστίνα ή το νόμο. Αδιανόητο… τιμώρησαν με 26 μήνες φυλακή τον κτηνοτρόφο -υπερασπιστή των συνόρων

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, στην Αλεξανδρούπολη, επέβαλε ποινή 26 μηνών (με εκ του νόμου αναστολή) στον κτηνοτρόφο του Έβρου που αντιστάθηκε και προσπάθησε να αποτρέψει την παραβίαση των Ελληνικών συνόρων από 8 Τούρκους.

Βαριά “καμπάνα” με φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλλε το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης στο νεαρό κτηνοτρόφο από τις Φέρες, για την συμπλοκή με τους Τούρκους που μπήκαν παράνομα στην χώρα μας.

Όπως εκτιμούν νομικοί που παρακολούθησαν την δίκη, οι δικαστές εξάντλησαν την αυστηρότητα τους στον Φεριώτη κτηνοτρόφο. Η ποινή που αφορά παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία, πολλαπλασιάστηκε επί 5, αφού τόσοι ήταν οι Τούρκοι εναντίον των οποίων θεωρήθηκε ότι άσκησε τις συγκεκριμένες ενέργειες ο συντοπίτης μας κτηνοτρόφος.

Αντίθετα αναγνώρισαν ελαφρυντικά στους δυο Τούρκους που συνεπλάκησαν μαζί του. Αυτοί τιμωρήθηκαν με 14 μήνες φυλάκιση για παράνομη βία αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ οι 3 γυναίκες αθωώθηκαν.

Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και ο νεαρός κτηνοτρόφος έμεινε φυσικά ελεύθερος, αφού οι συγκεκριμένες κατηγορίες ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι 8 Τούρκοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατούνται διοικητικά μια και υπέβαλλαν αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Όπως καταγγέλλεται, ιδιαίτερα η Πρόεδρος του δικαστηρίου δεν άφηνε τους μάρτυρες υπεράσπισης να τελειώσουν τις φράσεις τους, έκοβε όποιον προσπαθούσε να αρθρώσει κάποια κουβέντα υποστήριξης στον κτηνοτρόφο ή να εξηγήσει την κατάσταση που βιώνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα όλα αυτά τα χρόνια οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας από τις ορδές των λαθρομεταναστών. Η Πρόεδρος του δικαστηρίου αντέδρασε και διέκοψε με αυστηρό ύφος τον μάρτυρα υπεράσπισης, Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής όταν είπε πως: “Αν καταδικαστεί ο κτηνοτρόφος για όσα έγιναν, είναι σαν να καταδικαζόμαστε όλοι εμείς που τον Μάρτιο αλλά και χρόνια τώρα φυλάμε τα σύνορα αποτρέποντας την παραβίαση τους από όσους μπαίνουν λαθραία στον τόπο μας”.

Στην δικαστική αίθουσα, γιατί δεν επιτράπηκε η είσοδος δημοσιογράφων λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. ότι

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του κτηνοτρόφου, εκτός του Κώστα Αλεξανδρή που είναι Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κατέθεσαν ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Κολγιώνης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστερίδης με την ιδιότητα του Συνοριοφύλακα, ο Πρόεδρος του συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης, το μέλος του συλλόγου κ.Αναγνωστόπουλος, ο αγρότης από τις Φέρες που πριν από λίγο καιρό δυο Αλγερινοί τον απείλησαν με μαχαίρι και τον έδεσαν χειροπόδαρα κλέβοντας του αυτοκίνητο, κινητό και πορτοφόλι και ο αγρότης με τον οποίο επικοινώνησε ο κτηνοτρόφος και ειδοποίησε την αστυνομία.

Το μήνυμα που στέλνει η απόφαση είναι «Ανοίξτε τα σύνορα, αφήστε τους να μπουν, οι περιουσίες σας δεν έχουν καμιά αξία», γράφει το σχετικό άρθρο που όμως καταλήγει: «Στη συνείδηση κάθε Έλληνα το παλικάρι αντιπροσωπεύει τις αξίες του ελληνισμού και την προσήλωση στο εθνικό καθήκον. Αντιπροσωπεύει αυτά που μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας, αυτά που συνθέτουν την ελληνική ιδέα. Αυτοί εκεί στην εσχατιά κρατούν Θερμοπύλες. Καμιά δικαστική απόφαση δεν μπορεί να το αλλάξει».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα https://www.evros-news.gr/

Διαβάστε ακόμη: Δηλώσεις του δικηγόρου υπερασπιστή των Τούρκων «Οι εντολείς μου είναι ευγνώμονες για την απόφαση του δικαστηρίου» ΕΔΩ

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν