Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

145

Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια-αστρολόγος….

Η Αστρολογία και η Μυθολογία ,  που στην πραγματικότητα είναι Ιστορία, ξεκίνησαν την πορεία τους μαζί. Η γνώση των ουρανίων σωμάτων χάνεται βαθιά μέσα στους αιώνες, και ξεκινάει πολύ παλιότερα από ότι νομίζουμε. Τα πεπραγμένα εκείνης της μακρινής εποχής συνηθίζουμε να τα ονομάζουμε «μυθολογία». Οι πρόγονοι μας , είχαν πολλές γνώσεις αστρονομίας και αστρολογίας, γνώσεις που δεν μπορούμε ούτε καν να υποψιαστούμε. Οι  σοφοί μας πρόγονοι, δεν διαχώριζαν τις επιστήμες από τη φιλοσοφία και τη θεουργία, και την αστρονομία από την αστρολογία.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος πρώτος διατύπωσε την άποψη, πριν από 11.500 χρόνια, πως ότι υπάρχει και συμβαίνει επάνω, στο Σύμπαν, στον μακρόκοσμο, σε μικρογραφία υπάρχει και συμβαίνει και κάτω, στη Γη, στο μικρόκοσμο.  Το ίδιο πίστευε και Πυθαγόρας, ο οποίος δίδασκε πως οι Θεοί ασκούσαν την επιρροή τους πάνω στη Γη μέσω των πλανητών. Σταδιακά η επιρροή αυτή αποδόθηκε στους ίδιους τους πλανήτες, και άρχισε να θεωρείται πως οι θέσεις, οι δυνάμεις και οι ιδιότητες των πλανητών έπαιζαν ρόλο σε σχέση με ότι συνέβαινε στη Γη. Υπάρχει δηλαδή μια αλληλεπίδραση μεταξύ των γήινων συμβάντων, και των πλανητικών ενεργειών.  Αυτή η παράδοση υπήρχε και αποτελούσε τη βάση της αστρολογίας των Αρχαίων Ελλήνων, μιας αστρολογίας που συνίστατο στη βαθιά γνώση των ουρανίων φαινομένων.

Βρισκόμαστε, ή σύντομα θα βρεθούμε στη λεγόμενη αστρολογική εποχή του Υδροχόου, όπου όλα θα λειτουργούν με βάση μια διαφορετική λογική, όπου το πνεύμα θα είναι πιο απελευθερωμένο, και θα εκπέμπει σε πιο υψηλές συχνότητες. Τι είναι όμως αυτή η αστρολογική εποχή, και τι νόημα έχει;

Αν τραβήξουμε μια νοητή γραμμή από το βόρειο πόλο και την επεκτείνουμε μέσα στο διάστημα, θα πέσουμε πάνω στο αστέρι Πολάρις, το αστέρι του Βορά. Αυτή η νοητή γραμμή από το βόρειο πόλο μέχρι το αστέρι Πολάρις ονομάζεται Ουράνιος πόλος. Αν όμως είχαμε κάνει την ίδια κίνηση πριν από 4.000 χρόνια, η νοητή γραμμή, ο ουράνιος πόλος, δεν θα χτυπούσε το αστέρι Πολάρις, αλλά ένα άλλο αστέρι που λέγεται Τουμπάν και βρίσκεται στο κέντρο του αστερισμού του Δράκου. Σε 10.000 χρόνια πολικό αστέρι θα είναι ο  Ντενέμπ, ή Α του Κύκνου και σε 14.000 ο Βέγκα (Βέγας) ή Α’ της Λύρας.

Στο πέρασμα του χρόνου, ο ουράνιος πόλος, κινούμενος προς τα πίσω, χτυπάει έναν – έναν τους αστερισμούς και περνάει από τον αστερισμό των Διδύμων στον αστερισμό του Ταύρου, του Κριού και τέλος των Ιχθύων, για να φτάσει στη σημερινή θέση του, στο Ω των Ιχθύων.

Το φαινόμενο της μετάπτωσης των ισημεριών, δηλαδή η μετάθεση του άξονα της γης και του σημείου που ο Ήλιος σημαδεύει τους ζωδιακούς αστερισμούς κατά την εαρινή ισημερία, σχηματίζει μια περίοδο 25.920 χρόνων που ονομάζεται «Μεγάλο Έτος». Το «Μεγάλο Έτος» χωρίζεται σε 12 «Μεγάλες Εποχές» καθεμιά από τις οποίες διαρκεί περίπου 2.160 χρόνια. Αυτές είναι οι αστρολογικές εποχές.

Η είσοδος της ανθρωπότητας στην εποχή του Υδροχόου είναι επώδυνη, αλλά αν δεν επέλθει η κάθαρση, και δεν αποβάλλει η Γαία τα «σκουπίδια» του παρελθόντος, δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει ο πλανήτης, και η ανθρωπότητα να προχωρήσει σε νέα μονοπάτια πιο υγιή και πιο φωτεινά.