Η αυτοδιοικητική πορεία του Ραφαήλ Μπαρού τελείωσε για την “Επόμενη μέρα”

323
Ραφαήλ Μπαρού

“Πολλές φορές θα πάει η στάμνα στη βρύση για νερό αλλά μία από αυτές θα σπάσει” έλεγαν οι παλιοί στα χωριά. Αυτό έγινε και με τον Ραφαήλ Μπαρού ο οποίος με την ανορθόδοξη λειτουργία του και τις πιεστικές απαιτήσεις του δημιουργούσε διαρκώς «κρίσεις σχέσων» με τα στελέχη της παράταξης «Ναύπλιο.Επόμενη Μέρα», υπό την σκέπη της οποίας και είχε εκλεγεί.

Προφανώς, και για λόγους που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και οδήγησε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, εκτός παρατάξεως.

Η πρόταση της διαγραφής του έγινε από τον ίδιο τον Δημήτρη Κωστούρο και προφανώς θα πρέπει να υπήρχε ισχυρό αίτιο, δεδομένης της οριακής πλειοψηφίας της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ (29-9-2020) αναφέρονται τα εξής:

«Η παράταξη του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου «Ναύπλιο.Επόμενη Μέρα», μετά από πρόταση του, αποφάσισε ομόφωνα τη διαγραφή του μέλους της παράταξης μας και Αντιδημάρχου Ναυπλιέων Ραφαήλ Μπαρού.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Δήμαρχο και την παράταξη στην ως άνω απόφαση ήταν ότι οι ενέργειες και η συμπεριφορά του δεν συνάδουν με τις αρχές, τα πιστεύω και τις πρακτικές της Δημοτικής μας παράταξης, καθώς επανειλημμένα και κατ’ εξακολούθηση επιδεικνύει ασέβεια, κάτι που δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ανεκτό.

Ο συνδυασμός «Ναύπλιο.Επόμενη Μέρα» συνεχίζει ενωμένος με απόλυτη συνοχή και συνεργασία, με στόχο να υπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή τύχη στις επιλογές του».