Η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σπάρτη, μέσα από το Περιφερειακό του Τμήμα είναι τόσο διαρκής όσο και αθόρυβη, όπως επισημαίνει η πρόεδρος του κ. Ποτούλα Ορφανού, «κάνουμε πράξη την εσωτερική μας ανάγκη, της αγάπης και της προσφοράς που τελικό αποδέκτη έχει τον άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια και αρωγή σε κάθε επίπεδο. Εκπαιδευόμαστε στην θεωρία αλλά και στην πράξη, έτοιμοι για κάθε δύσκολη στιγμή. Όλα μας τα στελέχη, αποτελούν μέλη του μεγαλύτερου και μακροβιότερου μη κυβερνητικού οργανισμού στην Ελλάδα  και δρουν εθελοντικά και άμεσα. Το έργο μας έχει βασικό στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την πολύπλευρη υποστήριξη ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».
Το Τμήμα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρα αποτελεσματικά και με επιτυχία στον τομέα του, πολλά χρόνια στην περιοχή. Αποτελείται από γυναίκες και άντρες που προσφέρουν κομμάτι της ζωής τους, στις ανάγκες της τοπικής -και όχι μόνο- κοινωνίας. Το Τμήμα ανανεώνεται και στελεχώνεται συνεχώς με νέα μέλη, «αποδεικνύοντας ότι η πόλη μας, ανταποκρίνεται θετικά στο μεγαλείο του εθελοντισμού, προσφέρει και προσφέρεται στον άνθρωπο», όπως σημειώνει η κ. Ορφανού.
Στα πλαίσια αυτής της δραστηριοποίησης, το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης δοκιμάζει την λειτουργία και ενός άλλου τμήματος -εξ ίσου σημαντικού- του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Συγκροτεί ομάδα Εθελοντών στον τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αναζητά νέους και νέες από 18-45 ετών για να στελεχώσει αυτήν την ομάδα. Τα στελέχη αυτά θα εκπαιδευτούν από ειδικό εκπαιδευτή, δωρεάν, επί 8 μήνες, και μετά από σχετικές εξετάσεις θα είναι έτοιμα να βοηθήσουν μαζί με άλλους φορείς, σε κατάσταση ανάγκης (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, ναυάγιο κλπ) προς διάσωση και διατήρηση της ανθρώπινης ζωής.
Καλεί λοιπόν όσους γυναίκες και άνδρες πληρούν τις ηλικιακές προϋποθέσεις και συγκαταλέγουν τον εαυτό τους στους ενεργούς πολίτες αυτού του τόπου, να ενισχύσουν και να στελεχώσουν αυτήν την προσπάθεια. Να εγγραφούν στους Εθελοντές στον τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης, μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2020, απευθυνόμενοι στα γραφεία του Τμήματος επί της οδού Βρασίδου 133 (τηλ. 2731021649, κιν 6936520521).
ΠΗΓΗ : LAKONIKOS.gr

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν